‘Lucille Werner pakt wachtgeld én loterijtonnen: dit zaakje stinkt’

Het is een grove schande dat Lucille Werner jarenlang wachtgeld gaat pakken ondanks dat ze nauwelijks iets heeft bereikt in Den Haag, vindt Evert Santegoeds. “Dit zaakje stinkt.”

Lucille Werner © SBS 6

De halve Tweede Kamer loopt zo’n beetje leeg en een van de weinigen die een talkshowtafel treft richting de uitgang is Lucille Werner. Hoe kan het ook anders: ze is immers een BN’er. Haar optreden bij Humberto Tan was vorige week spraakmakend, omdat ze live op televisie heel erg gekwetst deed over een grapje van Hugo de Jonge.

Werners wachtgeld

Wát een misselijke reactie, vindt Evert Santegoeds. “Wat Lucille had moeten doen, is gewoon d’r mond houden en zeggen: ‘Nou, ik ken Hugo de Jonge, dat is een grapje en klaar.’ Nee, dat wordt helemaal uitgemolken. Lucille moet Hugo de Jonge heel erg dankbaar zijn voor dat grapje”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Hoezo dan? “Want daardoor ging het helemaal niet meer over wat zij de afgelopen jaren in vredesnaam in de Kamer heeft zitten doen voor tónnen. Ze gaat er nu uit, krijgt net zo lang wachtgeld als dat ze er gezeten heeft, ze is totaal niet afgerekend op haar beleid, wat ze gedaan heeft en wat ze bereikt heeft.”

Ondertiteltjes

Die vrouw gaat nu van wachtgeld profiteren terwijl ze niks bereikt heeft, aldus Evert. “Dat gaat hooguit over wat ondertiteltjes bij tv-programma’s enzo. Dat is alles. En in plaats dat Humberto daarnaar vroeg, gaan ze eindeloos door of Hugo de Jonge, die haar nota bene in het zadel geholpen heeft, dat grapje had mogen maken of niet.”

Evert wijst er fijntjes op dat Lucille die Kamerzetel destijds heeft weggegraaid voor de neus van Rick Brink, die nota bene in een van haar programma’s werd uitgeroepen tot de officieuze ‘minister van Gehandicaptenzaken’. “Maar Lucille had ook wat kansen geroken, pakte die hele Hugo de Jonge in en Rick Brink werd aan de kant gereden.”

Loterijtonnen

Het verhaal gaat dat Hugo er hoogstpersoonlijk voor heeft gezorgd om Lucille op die lijst te krijgen. “Zij heeft daar gezeten, door Hugo de Jonge, en dit is haar dank. Dat ze hem uitgebreid de les gaat zitten lezen in plaats van hem dankbaar te zijn dat het daarover gaat al twee dagen in plaats van over haar beleid, wat er totaal niet was.”

We moeten vooral ook de rel over de Lucille Werner Foundation niet vergeten, aldus Evert. Ze werd er drie jaar geleden van beschuldigd uit de goededoelenkas te graaien. “Ze is een verhaal apart. Die krijgt maar geld van die VriendenLoterij, tónnen per jaar gaat ernaartoe en ze weigert verantwoording af te leggen wat ze daar in vredesnaam mee doet.”

‘Zaakje stinkt’

Het is onduidelijk waar al dat ‘goededoelengeld’ heen gaat, aldus Evert. “Behalve panden huren en opdrachten geven voor televisieprogramma’s die ze dan ook nog eens door haar man laat produceren, dus dat stinkt aan alle kanten. Laten we het daar eens over hebben als Lucille het nog eens waagt om aan een talkshowtafel aan te schuiven.”

Wat zegt Lucille? “Ze reageert nergens op. Het is haar goed recht, maar ga niet zitten zeiken over Hugo de Jonge.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het terecht dat iemand als Lucille Werner wachtgeld krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen