Caroline van der Plas vindt niet dat ze te aanvallend was bij Op1

Caroline van der Plas vindt niet dat ze zich te aanvallend gedroeg aan de talkshowtafel van Op1. Ze noemt het onzin dat ze zou meeliften op de hype om de media aan te vallen.

Mona Keijzer en Caroline van der Plas © NPO

Niet alleen voor BN’ers, maar ook voor politici is het vaak een makkelijke uitweg om gewoon de media de schuld te geven van bepaalde zaken. Ze roepen dan bijvoorbeeld dat de pers alles verdraait of dat niet zij, maar juist journalisten polariseren. Ook Caroline van der Plas, de leider van de BBB, krijgt nu dat verwijt naar haar hoofd geslingerd.

Media aanvallen

Caroline zat vrijdagavond aan de talkshowtafel van Op1 met haar premierskandidaat Mona Keijzer en dat gesprek verliep enigszins stroef. Op een aantal momenten botsten de dames met het presentatieduo Sven Kockelmann en Tijs van den Brink. Na één van die clashes bood Caroline haar excuses aan aan Sven.

Politiek commentator Arend Jan Boekestijn vreest het ergste. “Journalisten kunnen hun borst namaken. De media aanvallen is de nieuwste strategie die uit VS komt overwaaien. Lientje oefende al even bij Op1”, schrijft hij op X.

Calimero

Wat een onzin, reageert Caroline. “Man, doe niet zo Calimero. Ik ben ruim 35 jaar journalist geweest. Vroeger stonden er elke dag mensen op de redactie die kritiek op de journalist in kwestie hadden. Weet je wat we toen deden? Met elkaar in gesprek gaan onder het genot van een kop koffie of een borrel. Klaar.”

Ene Grietje: “Doe niet zo Calimero? Zal geen schrijvende pers geweest zijn, vermoed ik zo.”

Caroline: “35 jaar schrijvende pers.”

Drankje gedronken

Heeft Caroline nu ruzie met Sven en Tijs? Nee, zegt ze. “Tijs en Sven hadden er geen problemen mee volgens mij. Niet in de uitzending en niet na de uitzending van Op1. Na afloop nog ff een drankje met elkaar gedronken. Ff nagepraat. Elkaar de hand geschud en weer door. Zo gaat gaat dat namelijk in het echte leven.”

Overigens vindt Caroline het ook flauw dat Arend Jan suggereert dat een ruzie tussen haar en Mona slechts ‘een kwestie van tijd’ is. “Bijzonder dat het vooral – door oude politiek gedreven -mannen zijn, die denken dat vrouwen ruzie gaan maken als ze met elkaar in één hok zitten. Wat zouden deze heren hebben gezegd als er twee sterke mannen een lijst aanvoeren?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Caroline van der Plas gedroeg zich volgens critici behoorlijk vijandig tegen het Op1-duo. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen