Youp van ’t Hek weet het zeker: ‘RTL liegt, B&B Vol Liefde gescript’

Youp van ’t Hek denkt dat RTL 4 niet de waarheid spreekt als de zender stelt dat B&B Vol Liefde volledig authentiek is. “Dit zijn acteurs die allemaal heel goed worden betaald.”

Walter en Youp van 't Hek © RTL, NPO

Het is dé grote zomerhit van RTL 4: B&B Vol Liefde, waarin nogal excentrieke en onhandige figuren met elkaar daten voor het oog van de ganse natie. Aanvankelijk ging het behoorlijk aan Youp van ’t Hek voorbij, totdat de cabaretier erop geattendeerd werd door zijn omgeving die aangaf dat hij toch écht moest gaan kijken.

‘Allemaal acteurs!’

Youp besloot om het een kans te geven. “Opeens zei iedereen dat ik dat B&B-programma moest zien. Zeker als je van leedvermaak en kneuzen houdt. En daar hou ik nogal van. Ik heb het een drietal avonden volgehouden en toen wist ik het zeker: dit is niet echt”, schrijft hij in zijn column in de VARAgids.

Niet echt?! Is hier sprake van kijkersbedrog? “Dit zijn allemaal acteurs en er zit een gewiekste tekstschrijver met een geraffineerd redactieteam achter die de deelnemers de meest debiele dingen laten doen. De acteurs worden allemaal goed betaald omdat de reputatieschade zowel voor de eigenaren als voor de gasten enorm is.”

‘B&B bestaan niet’

Al die mensen die ‘vreemd dansen’, ‘naakt in een bad liggen’ en ‘in zweefteventaal onbegrijpelijke dingen zeggen tegen een mevrouw wier zonnevlecht nogal in de knoop zit’, het kán gewoon niet, aldus Youp.

Die B&B’s bestaan volgens hem niet eens. “Natuurlijk zal RTL zeggen dat het allemaal hartstikke echt is, maar ik geloof dat niet. Dit kan niet. Dit doen mensen niet. Zo erg is ons land er nou ook weer niet aan toe.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat B&B Vol Liefde, in elk geval deels, in scène gezet is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen