Duncan Laurence wéér uitgekotst op tv: ‘Met z’n domme hondje!’

Duncan Laurence doet op Instagram heel hysterisch over zijn mijlpaal van 1 miljard Spotify-streams voor Arcade, maar de massale lofzang blijft uit. RTL Boulevard kotst hem nog iets verder onder.

Duncan Laurence en Rob Goossens © NPO, RTL

Hij is na Martin Garrix en DJ Tiësto de derde Nederlandse artiest die het voor elkaar krijgt om op Spotify de grens van één miljard streams te bereiken: Duncan Laurence. Toch blijft een nationale lofzang op deze Songfestival-artiest uit en dat is natuurlijk een direct resultaat van zijn verwaande sterrengedrag, waarmee hij flink wat sympathie heeft verloren.

Vol van zichzelf

Het imago van Duncan heeft Gordon- en Samantha Steenwijk-achtige niveaus bereikt: de mensen pruimen het gewoon niet meer. De zanger werd gisterenavond verbaal gestenigd door RTL Boulevard.

Eigenlijk begon het al met het item over zijn één miljard streams, waarin voice-over Jeroen Kijk in de Vegte teksten uitsprak als: “Ondertussen lijkt meneer vooral heel erg vol te zijn van zichzelf.”

Duncans attitude

Dan komt de verwaande Duncan in beeld die backstage roept: “Maar de vragen moeten wel in het Engels als we met z’n tweeën zijn, oké?”

Jeroen: “En deze attitude zorgt voor een ommezwaai in zijn populariteit.”

Domme hondje

Presentatrice Vivienne van den Assem doet vervolgens een voorzetje om flink wat lelijke uitspraken te ontlokken bij collega Rob Goossens: “Het is wel een beetje jammer natuurlijk dat het nummer hartstikke goed gaat, maar er toch zoveel kritiek nog steeds is op Duncan zelf. Dat de mensen niet zo te spreken zijn over hem. Hoe zit dat zo?”

Rob daarop: “Ja, dat heeft hij natuurlijk allemaal zelf gedaan. Hij heeft het afgelopen halfjaar echt lopen kwartetten met debiele beslissingen. Het begon al dat hij ineens geen interviews meer in het Nederlands wilde doen. Het moest alleen nog maar in het Engels. Dan stond hij daar met dat domme hondje en zijn wazige blik.”

Wazige blik

Duncan en zijn hondje zijn niet om aan te zien, briest Rob. “Dan denk ik: wat ben je hier eigenlijk aan het doen? Vervolgens die hele episode met Mia & Dion dat wij allemaal dachten: wanneer kom je nou? In plaats van dat hij kwam zei hij: ‘Ja, ik ben geen mentor, hè?!’”

Hij vervolgt: “We kunnen de hele uitzending vollullen met alle debiele dingen die hij heeft gedaan. Ik hoop enorm dat hij inmiddels sterke mensen om zich heen heeft dat als hij weer wat debiels wil gaan doen, ze een keer op de stopknop drukken.”

Nou, dat wordt weer een paniekaanval in huize-Laurence…

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen