Jan Slagter: ‘John de Mol, nú is de tijd om Peter Gillis te dumpen!’

Jan Slagter vindt dat de tijd nu echt is aangebroken voor John de Mol om vakantieparkschurk Peter Gillis bij het grofvuil te zetten. “De overheid ziet hem nu als criminele ondernemer.”

Peter Gillis, Jan Slagter en John de Mol © SBS, NPO

Peter Gillis verkeert in steeds zwaarder weer: volgens NRC heeft de overheid hem aangemerkt als ‘vermeende criminele ondernemer’. “Gemeenten kunnen op grond van zo’n Bibob-onderzoek zijn vergunningen intrekken: precies wat Arnhem met Gillis’ restaurant Veluwse Hoeve deed”, is te lezen in het dagblad.

Niet in mijn stal

Zou Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, nu de stekker uit Peter Gillis trekken als hij John de Mol was? “Nou, ik zou gehoopt hebben dat ik hem sowieso niet in mijn stal gehad zou hebben”, reageert hij op NPO Radio 1. “Dat klinkt heel gemakkelijk, dat weet ik ook.”

Jan begrijpt dat John hiermee niet over één nacht ijs gaat. “Als je kijkt naar televisie, dan was hij wel een kijkcijferkanon voor SBS 6. Dat is gewoon zo. In het begin spraken we daar geen schande van, maar naarmate de tijd zich verder ontwikkelde, is hij toch wel neergezet als iemand die… Belastingfraude, mishandeling, etcetera, etcetera.”

‘Door Johnny’

Peter is er nog niet voor veroordeeld. “En John de Mol heeft steeds gezegd: ‘Ik ga hem niet van de buis halen voordat er een veroordeling is.’ Die gedachte kan ik wel volgen omdat zijn eigen zoon natuurlijk ook op een gegeven moment verdacht werd gemaakt door een ex en achteraf bleek dat allemaal niet waar te zijn.”

Presentator Carl-Johan de Zwart: “Nou, hij is niet veroordeeld in elk geval.”

Jan: “Nou, het OM zei ook van: ‘De verklaringen kloppen niet.’ Er is wel iets meer dan ‘hij is niet veroordeeld’. Het OM had ook wel een bewijslast erbij dat het niet klopte wat er is gezegd.”

Aan de kant

Deze kwestie begint echter anders te worden dan die van Johnny, vindt Jan. “Voor Johnny was het toen aanleiding om zélf terug te treden; hij kon de druk niet weerstaan. Dus in die gedachte van John de Mol kan ik hem wel volgen, dat hij zegt: ‘Ik ga niet iemand aan de kant zetten die nog niet is veroordeeld.’”

Hij vervolgt: “Maar als het OM nu met dit soort kwalificaties komt… Hij is nog steeds niet veroordeeld, maar dan slaat de balans wel heel erg door, ja. Dit is een opeenstapeling van heel veel dingen. Het is niet een dingetje.”

Grijpt Klein in?

Jans hoop is gevestigd op Talpa’s nieuwe tv-baas. “Frans Klein werkt nu bij John de Mol, we mogen hopen dat hij daar nog enigszins verandering in kan aanbrengen. Maar ik zou wel dan toch zeggen van: ‘Oké, jongens, even pas op de plaats.’”

Hij besluit: “Stel dat hij voor al die dingen wordt veroordeeld, dan heb je natuurlijk iemand wel heel lange tijd in je stal gehad. Ik denk dat het OM niet zomaar dit soort kwalificaties aan iemand geeft zonder dat ze er ook bewijs voor hebben…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peter Gillis is volgens de overheid een 'vermeende criminele ondernemer', maar John de Mol blijft maar aan hem vasthouden. Bizar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen