Sven Kockelmann loopt altijd beetje gebocheld door Albert Heijn

Sven Kockelmann is volgens het AD een ongekend lange man en dat levert in de praktijk soms ergonomisch onacceptabele situaties op. Zo zijn de karretjes van Albert Heijn te laag voor hem.

Sven Kockelmann © Albert Heijn, Wessel de Groot

We zien Sven Kockelmann op televisie maar voor de helft, maar achter die talkshowtafel gaat kennelijk een enorm langwerpig lichaam schuil. Weliswaar met wat rondingen hier en daar, maar toch: lang. En mensen met een bovengemiddelde lengte hebben in de dagelijkse praktijk soms moeite om zich op een comfortabele manier voort te bewegen.

Sven in supermarkt

Sven ondervindt bijvoorbeeld problemen met het boodschappen doen bij zijn lokale buurtsupermarkt, de Albert Heijn. SBS 6-presentator Manuel Venderbos spot de Op1-ster daar regelmatig, vertelt hij in de AD Mediapodcast.

Om die reden weet Manuel dat Sven heel gewoon gebleven is. “Het is niet dat hij zijn eigen boodschappen niet meer zelf doet, want ik kom hem regelmatig tegen in de supermarkt.”

Angela de Jong schrikt daarvan: “O, echt?”

In zijn mandje

Mediajournalist Dennis Jansen vindt het ook wel een verrassing. “En kijk je dan ook eens in zijn mandje? Eerlijk?”

Manuel: “Ja, ik kijk altijd in zijn mandje.”

Collega Marcus den Blanken: “Vertel, wat zit erin?”

Manuel: “Ik zal opletten.”

Dennis: “Nee, dat weet je.”

Manuel: “Nee, natuurlijk weet ik dat niet.”

Inbreuk op privacy

Angela vindt het sowieso te ver gaan om de inhoud van Svens boodschappenmandje te openbaren. “Wat een enórme inbreuk in je privacy. Als je dat zou zeggen, Manuel, ben je echt geen knip voor de neus waard. Echt, ik vind het verschrikkelijk.”

Zelf zou Manuel dat ook niet leuk vinden, aldus de opiniediva. “Stel dat er een andere podcast is en die zegt: ‘Ik heb Manuel Venderbos in de supermarkt gezien. Weet je wat hij in zijn mandje had? Drie flessen wijn en twee repen chocola.'”

Gebocheld

Dennis vraagt door: “Is het bij de Albert Heijn?”

Manuel: “Ja.”

Dennis: “Heeft die dan een tasje ook?”

Manuel: “Of heeft hij zo’n jutezak?”

Dan onthult Manuel dat Sven zich ietwat gebocheld door de Appie beweegt. “Hij loopt wel een beetje… Het is een hele grote man. Als je hem op tv ziet… Mensen weten nooit lengte, omdat ze altijd aan de tafel zitten. Maar hij is heel lang. Hij loopt een beetje zo gebogen achter het karretje.”

‘Houdt van koken’

Het is een teken dat Albert Heijn niet goed inspeelt op de behoefte van de uitgerekte medemens. Marcus wijst erop dat Sven door die lage karretjes wel gebocheld móet lopen. “Ja dat moet wel, anders kan hij niet bij het karretje.”

Angela: “Maar hij houdt ook heel erg van koken.”

Manuel: “Ja?”

Angela: “Ja, heel graag.”

Andere supermarkten in Nederland zijn Boni, EkoPlaza en Poiesz.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke tv-interviewer ziet u liever aan het werk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen