SBS 6 belt acteurs over Thijs Römer: ‘Echt níemand wil praten’

De SBS 6-redacteuren van Shownieuws hebben een rondje gebeld in de acteurswereld, maar níemand wil reageren op de veroordeling van Thijs Römer. “Ze willen die associatie gewoon niet.”

Thijs Römer © William Rutten

Het is opvallend hoe weinig reacties van BN’ers er zijn losgekomen op de veroordeling van Thijs Römer, terwijl hij toch heel wat vrienden had onder acteurs en actrices. Zo speelde hij jarenlang samen met Wendy van Dijk de hoofdrol in de televisieserie Moordvrouw. Al die oud-collega’s willen nu niet meer met hem geassocieerd worden.

Acteurs zwijgen

Evert Santegoeds vertelt in Shownieuws dat de redactie flink heeft rondgebeld. “We hebben wat rond zitten bellen naar collega’s. Op camera wil eigenlijk niemand er iets over zeggen. Niemand wil gewoon geassocieerd worden met Thijs Römer en willen er ook niks over zeggen.”

Hoezo dan? “Als je hier uitspraken doet, dan staat het morgen weer online bij dingen en dan wordt jouw naam in één adem genoemd met die van Thijs Römer. Mensen willen dat gewoon niet. De mensen die we spraken die off the record wél wat wilden zeggen, zeggen van: ‘Ik zie geen mogelijkheden.’”

Thijs zwijgt mee

Zelf laat Thijs ook niets meer weten. “Het is inmiddels een paar dagen later en we hebben nog steeds niet van hem vernomen en ook nog steeds niets van zijn advocaat. Dat hoeft in principe ook niet, want je hebt veertien dagen de tijd om al dan niet in hoger beroep te gaan”, aldus Evert.

Hij vervolgt: “Ik denk dat hij die tijd gaat benutten om zich te bezinnen op dat vonnis en dat goed te bestuderen. Maar op zich is het zó dichtgetimmerd dat ik niet 1-2-3 de mogelijkheden zie om in beroep te gaan.”

‘Het is voorbij’

Evert denkt dat de carrière van Thijs definitief voorbij is. “Dat is voorbij. In elk geval voor de camera. Niemand gaat zijn vingers daaraan branden. (…) Er is één producent die zegt: ‘Misschien kan hij nog regisseren of produceren, maar in beeld of op toneel, ik zie dat niet gebeuren.’”

Hij vervolgt: “Als hij zich de afgelopen maanden anders had opgesteld, dan was het vonnis misschien wel anders geweest. Zeker als hij zich veertien dagen geleden anders had opgesteld in die rechtszaal in Assen, maar daar was het één brok arrogantie wat er zat en wat totaal geen inzicht gaf dat hij ook maar een béétje begreep van wat hij fout heeft gedaan.”

Regievlak

Thijs die gaat regisseren? Collega Patty Brard denkt dat het wishful thinking zou zijn voor hem. “Dan moet hem die kans ook nog gegund worden.”

Collega Bart Ettekoven: “En wat hij op regievlak heeft gedaan, was nou niet echt het grootste succes.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Thijs Römer lijkt voor altijd gecanceld als acteur. Heeft u medelijden met hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen