PVV vindt dat Tina Nijkamp gewoon kijkcijfers moet kunnen delen

Oké, het begint nu echt te escaleren allemaal: Tina Nijkamp, de deugniet van het Mediapark, krijgt steun van de PVV in haar strijd om het bevrijden van de kijkcijfers. “Tot elke prijs!”

Tina Nijkamp © SBS 6, X

Wat een toestand allemaal: de Peter van der Vorsten van deze wereld hebben hun buik vol van al die showmedia die een kijkcijferflop gewoon een kijkcijferflop noemen en daarom heeft hij met alle andere tv-bobo’s afgesproken om al die kijkcijfers gewoon geheim te houden. Nou ja, na een weekje worden ze eens gepubliceerd, als de nieuwswaarde weg is.

Tina stopt ermee

Natuurlijk een hartstikke leuke manier om de berichtgeving over je tv-zenders te beïnvloeden, maar ze zitten hier wel gewoon met de hobby van Tina Nijkamp te spelen. En Tina laat niet met zich sollen. Die begon op de eerste dag van de geheimhouding gewoon de nieuwste kijkcijfers te roeptoeteren op haar kanaal. Had ze van iemand gekregen.

Helaas voor de kijkcijferliefhebber is Tina daar gisteren niet mee doorgegaan. “Dank voor alle reacties, ook vanuit zenders, producenten, tv-makers en tv-kijkers. Echt nog nooit zoveel positieve reacties gehad. Het statement is gemaakt en hopelijk is deze ‘geheimhouding’ snel voorbij. Ik heb de cijfers wel, maar voorlopig laat ik het hierbij.”

PVV is boos

Tina stopt met het verklappen van de kijkcijfers? Hebben Peter en zijn medebobo’s een advocatenleger op de SKO-fetisjist afgestuurd? Het zou zomaar kunnen. Volgens Vandaag Inside volgen er mogelijk sancties tegen Tina vanwege het eenmalig verklappen van de kijkcijfers.

Sancties tegen Tina? Die voor het Nederlandse volk de kijkcijfers probeert te bevrijden? Schandalig, vinden ze het bij de PVV. “Tot elke prijs moet geheim blijven dat niemand meer naar NPO66 kijkt”, briest PVV-Kamerlid Martin Bosma op X.

De volgers van Bosma slaan er behoorlijk op aan. Ene Jeroen weet niet wat hij hoort: “Bizar, sancties omdat iemand kijkcijfers bekendmaakt? Wat een land.”

‘Ze zijn in paniek!’

AD-mediajournalist Marcus den Blanken vindt het allemaal onnodig. “Als wij iets schrijven en het valt niet helemaal lekker, dan zijn de tv-baasjes allemaal in paniek, want heel de wereld is [volgens hen] met de tv-wereld bezig en als er iets negatiefs wordt gezegd, dan is dat heel erg! En dat is met die kijkcijfers ook zo”, zegt hij in de AD Mediapodcast.

Hij vervolgt: “Ja, dan scoren ze slecht en dan is het vervelend dat er een stukje komt en dan willen ze die cijfers verbieden. Nou, het is gelukt. Gefeliciteerd. (…) Een week later gaan wij niet meer over een programma schrijven.”

In de voet schieten

Ze krijgen nog wel spijt, aldus Angela de Jong. “Ik denk dat ze eerder zichzelf hiermee in de voet schieten, want je hebt dus ook niet meer dat je nu een jubelend stukje schrijft omdat VI gisteravond enorm goed gescoord heeft of dat Chateau Meiland eindelijk weer eens een keertje in de buurt van het miljoen zat, dus dat daar de ellende ook voorbij lijkt.”

Ze vervolgt: “Ik geloof niet dat zij daar zelf op lange termijn heel gelukkig mee moeten zijn. Maar ze komen ermee weg als ze de kijkcijfers niet bekendmaken. Je kan opeens roepen: ‘Het is een enorme hit!’ Niemand kan het controleren en er zijn altijd wel weer een paar media die het overnemen, dus ik ben ook benieuwd hoe dat hiermee gaat.”

Paniekvoetbal

Wat een flater, aldus Marcus. “Het zijn gewoon de tv-baasjes die te druk met zichzelf bezig zijn en daarom denken dat dit handig is.”

Angela: “En enorm paniekvoetbal. Ik zou zeggen: in plaats van dat je zo je best doet om die kijkcijfers geheim te houden, zorg gewoon dat de inhoud van je programma’s beter wordt!”

Oei, oei, oei. De beer is los.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Mark Rutte moet ingrijpen bij dit kijkcijferschandaal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen