Luuk Ikink heeft als vader geen enkel begrip voor Wietze de Klager

Luuk Ikink heeft als vader van jonge kinderen geen enkel begrip voor Wietze de Jager, die door RTL Boulevard is omgedoopt tot ‘Wietze de Klager’. “Ik kan me er niets bij voorstellen.”

Wietze de Jager en Luuk Ikink © Radio 538, RTL

Wietze de Jager stelt dat hij zijn gezinsleven – hij heeft drie kinderen en er is een vierde op komst – niet kan combineren met een paar uurtjes radiomaken per dag. Daarom ziet Radio 538 zich genoodzaakt om de ochtendshow voor de zoveelste keer om te gooien, wat natuurlijk niet goed is voor de herkenbaarheid van de programmering.

Luuk vol onbegrip

Wat vindt Luuk Ikink ervan? Hij begrijpt wel dat Radio 538 op zoek is naar een gemotiveerde dj die zich voor vele jaren aan de ochtendshow wil binden. “Wat ik van Wietze niet kan begrijpen is waarom hij niet tegen 538 heeft gezegd: ‘Natuurlijk ga ik voor dat commitment, want ik heb zometeen vier kinderen en dan heb je een volkomen gestructureerd leven.’”

Luuk heeft zelf ook een dagelijks programma, maar dan in de avond. Hij begrijpt niet waarom Wietze het zo lastig vindt om een dagelijkse ochtendshow te maken. “Je staat ’s ochtends vroeg op, je gaat naar je werk toe, je gaat je ochtendshow doen en daarna doe je uiteraard nog andere dingen. En daarna ga je naar huis.”

‘Het is zó gek’

Het is juist een luxe om zo vroeg thuis te komen. Mensen met een normale baan zijn de hele dag van huis. “Dan haal je je kinderen op van school en dan ben je met je kinderen, je kunt ze in bed leggen, je kunt met ze eten, je gaat lekker gelijktijdig met de kinderen naar bed toe. Ik kan me niet voorstellen dat je dan zegt: ‘Nee, ik wil dat niet meer.’”

Bizar, vindt Luuk het. Hij vervolgt in de BLVD Podcast: “Ja, het is het hoogst haalbare wat je kunt doen. Dat vind ik dan zo gek eigenlijk.”

Baan van zijn leven

Wietze laat de baan van zijn leven schieten, vindt Luuk. “Hij is een jonge vader met een gezin met vier kinderen in verschillende leeftijden. Je valt dus precies in de doelgroep van 538. Jij bént de doelgroep en je kunt zo makkelijk connecten met de luisteraar. Daar moet je juist gebruik van maken zou ik zeggen. Dat vind ik jammer.

“Hij heeft er zo hard voor gewerkt om hier te komen. Hij had echt de drive om er te komen, dan ben je er en dan dit.”

BLVD Podcast

De BLVD Podcast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wietze de Jager maakt een paar uurtjes radio per dag, maar kan dat niet combineren met zijn gezin. Klaaggeneratie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen