Hélène Hendriks’ waarde flink gestegen: ‘Ga je heronderhandelen?’

De waarde van Hélène Hendriks is fors gestegen, maar haar onderhandelingen met Talpa waren al vóór haar succeszomer afgerond. Er is nog niet getekend: gaat ze méér geld eisen?

Hélène Hendriks © NPO

Hélène Hendriks is de nieuwe kijkcijfergodin van SBS 6. De presentatrice heeft afgelopen zomer íedereen verbijsterd met de torenhoge kijkcijfers van haar talkshow De Oranjezomer. Het kan niet anders dan dat haar salaris nu richting Eva Jinek-achtige proporties gaat: Hélène die elke maand een tonnetje harkt. Of toch niet?

Eist Hélène meer?

Met zulke kijkcijfers op zak is het lekker onderhandelen, maar, zo zegt Hélène in De 538 Middagshow: “Nou, het zou lekker zijn als ik nog had moeten onderhandelen, maar ik hoef niet meer te onderhandelen. Ja, dat is natuurlijk tactisch heel slecht van mij gekozen. Ik was er al uit voordat ik hieraan begon.”

Staan de krabbels er al onder? “Ik heb nog niet getekend, maar nee, joh, ik ben van mijn woord. Het geld boeit me ook niet zo heel erg eerlijk gezegd. Ik heb een hartstikke mooi contact, ik ben supertevreden.”

‘Niet zo goed in’

Vrouwen onderhandelen vaak minder stevig dan mannen en dat gaat ook op voor Hélène. “Ik heb al wel eens eerder gezegd: dat hele onderhandelen, daar ben ik niet zo goed in. Mensen moeten je op waarde schatten en als ze denken dat het dit is, dan is dat het. Dan ga ik dan niet moeilijk lopen doen.”

Hélène heeft een hoop veren in de bips gekregen. “Ik denk dat ik het komende half jaar nog steeds krom loop, want ik heb er zóveel gehad. Wel een tikje overdreven natuurlijk van alle kanten, maar ach ja, het is ook wel eens leuk om zoiets te horen in plaats van negatieve dingen, toch?”

800 duizend kijkers

Op de meeste avonden trok De Oranjezomer zo’n 800 duizend kijkers. “Dat was niet elke dag natuurlijk zo, maar het geeft je altijd wel een goed gevoel als je weet dat het goed wordt ontvangen. Als je weet dat er 200 duizend mensen kijken, dan denk je toch: oei, ik doe iets verkeerd.”

Ze vervolgt: “En nu denk je: het lukt wat we graag wilden, namelijk dat het een beetje feel good was en dat je met een lach de dag afsluit. Dat was ook niet vanaf dag één, maar het is wel snel gegaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks wil haar salarisonderhandelingen niet heropenen. Onverstandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen