‘Lucille Werner is een faalhaas, optreden bij Humberto schandálig’

Lucille Werner heeft nauwelijks iets bereikt als Tweede Kamerlid, maar mag vanwege haar naderende vertrek tóch aanschuiven bij Humberto Tan. Een schandalig zwaktebod, vindt Victor Vlam.

Lucille Werner © RTL

De halve Tweede Kamer loopt leeg, maar wie mag er aan de talkshowtafel van Humberto Tan zitten? Lucille Werner. En natuurlijk puur en alleen omdat ze zo’n bekend tv-gezicht heeft. Haar optreden in de talkshow was eind vorige week spraakmakend, omdat ze live op televisie gekwetst werd door haar CDA-collega Hugo de Jonge.

2,5 jaar Lucille

Het is gezien Lucille’s staat van dienst als Kamerlid een grove schande dat zij daar aan die talkshowtafel zat, vindt mediakenner Victor Vlam, wiens eerste mediarelletje ooit zijn tv-ruzie met Lucille was. “Feitelijk was toen mijn conclusie: ze staat alleen maar op die lijst omdat ze een BN’er is en ze bij het CDA graag de media-aandacht wilden hebben.”

Victor vervolgt in de nieuwste aflevering van zijn podcast De Communicado’s: “Als ik terugkijk naar 2,5 jaar Lucille Werner in de Tweede Kamer, dan moet ik wel zeggen dat ik die kritiek wel echt bevestigd heb gezien. Want ik zat ook haar afscheidsbrief te lezen en wat mij opviel is dat ze heel weinig concrete dingen noemt die ze heeft bereikt.”

Schouderklopje

Vertrekkende Kamerleden geven in hun afscheidsbrief altijd een schouderklopje aan zichzelf door naar hun prestaties te verwijzen. “Bij Lucille is het enige concrete wat ze noemde qua prestaties, dat er meer ondertiteling en audiodescriptie is gekomen bij televisieprogramma’s. (…) Tweeënhalf jaar Kamerlidmaatschap heeft dat dus opgeleverd.”

Hij vervolgt: “Ik vind het een vrij magere opbrengst eerlijk gezegd van 2,5 à 3 jaar Kamerlidmaatschap. Ik denk dat dit aangeeft dat ze niet zo goed was in haar vak. Ik denk dat het een wijze les zou moeten zijn om niet zomaar BN’ers op allerlei lijsten te gaan plaatsen. Het feit dat zij goed Lingo kan presenteren betekent niet dat zij een goed Kamerlid is.”

Echt absurd

Lucille verdient zo’n optreden bij Humberto niet, vindt Victor. “Ik vond het absurd dat zij tien minuten daar zat en dat zij allemaal schouderklopjes kreeg over hoe fantastisch ze het had gedaan.”

Hij vervolgt: “Er zijn dus meer dan dertig Kamerleden die aftreden en sommige van die mensen zijn minder bekend, maar die hebben duizend keer meer bereikt dan zij en die krijgen niet zo’n afscheidsinterview bij Humberto.”

Het is puur en alleen omdat ze BN’er is, besluit Victor. “Ja, dat is het, ja. De vraag is dus: zou je die keuze moeten maken als talkshow? Ik denk dat ik daar een andere keuze had gemaakt.”

Uitbrander

Lucille kreeg vorige week ook al een uitbrander van Johan Derksen. “Die heeft de politiek én zichzelf overschat, want als je in lengte van jaren dat k*tspelletje doet, dat Lingo, dan ben je toch niet iemand die de Nederlandse regering kan controleren? Die is daar met heel veel bombarie heen gegaan en heeft er niets van gebakken”, brieste hij in VI.

Was Lucille inderdaad beter in Lingo? “Nee, gel*l”, reageert demissionair premier Mark Rutte bij Jaïr Ferwerda. “Nee, echt onzin. Volgens mij heeft ze dat goed gedaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lucille Werner zit bij Humberto en vertrekkende Kamerleden met een grotere staat van dienst niet. Zwaktebod?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen