John gesloopt om Gillis-geknuffel: ‘Kijkcijfers boven slachtoffers’

John de Mol krijgt forse kritiek van Sébas Diekstra vanwege zijn gewijzigde Peter Gillis-beleid. De advocaat van de Voice-victims is scherp: “Kijkcijfers gaan boven slachtoffers van huiselijk geweld.”

Peter Gillis, John de Mol en Sébas Diekstra © SBS 6

Het Talpa van John de Mol begint inmiddels een beetje karikatuur van zichzelf te worden. Het lijkt wel of het ontbreken van een moreel kompas daar gewoon aangemoedigd wordt bij het personeel. Ook de ‘onafhankelijke deskundigen’ van Shownieuws uiten geen enkele kritiek op het feit dat hun baas zo vasthoudt aan de omstreden Peter Gillis.

Immoreel SBS 6

Héél even leken John en zijn kornuiten bij zinnen te zijn gekomen, maar hun Gillis-beleid is nu alweer omgegooid. Waar ze eerder deze zomer beweerden dat ze pas een beslissing nemen over een vervolg op zijn soap Massa is Kassa als de rechter uitspraak heeft gedaan over de mishandeling van zijn ex-vriendin Nicol Kremers, trekken ze dat nu alweer in.

Inmiddels is het Gillis-beleid dat Talpa gewoon doorgaat met die soap totdat hij eventueel veroordeeld wordt. Als de vakantieparkschurk straks ook nog in hoger beroep gaat, dan kan hij dus gewoon tot in lengte van dagen over het beeldscherm paraderen bij het ietwat immorele SBS 6.

Sébas kritisch

Sébas Diekstra, die de slachtoffers van Johns tv-kindje The Voice of Holland bijstaat, vindt het ongelooflijk. “Deze zogenaamd plotselinge draai zou je niet alleen maar als immoreel kunnen kwalificeren, maar geeft ook het signaal af dat winst en kijkcijfers voor gaan op slachtoffers van huiselijk geweld”, zegt hij op X.

Hij vervolgt: “Dat financiële belangen in situaties als deze boven die van slachtoffers gaan werd ook al pijnlijk duidelijk bij de productie van The Voice of Holland.”

Tina verbaasd

Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, kan er met haar pet niet bij. “John de Mol haalde Wegmisbruikers, Red Mijn Vakantie en De Smaakpolitie ongeveer als eerste actie van zender toen hij eigenaar werd van SBS, want het had niet de uitstraling die hij wilde, het moest chiquer.”

Ze vervolgt: “Hij liet ook de studio van Hart van Nederland en Shownieuws voor veel geld verbouwen, want dat moest ook chiquer en galanter. Maar nu bestelt hij wel telkens een nieuw seizoen van Massa is Kassa!”

Wat zegt Nicol?

Wat vindt Nicol Kremers, de mishandelde ex-vriendin van Peter, ervan? Haar manager Wouter zegt tegen RTL Boulevard: “Nicol kijkt absoluut niks, die is gewoon gefocust op haar eigen dingen. Ze heeft ook het liefst dat wij haar dat soort dingen niet doorsturen en dat zij gewoon lekker gefocust is op haarzelf en op haar eigen toekomstplannen.”

Hoe kan het dat Talpa gewoon vasthoudt aan zo iemand? “Er wordt me nou zo vaak verteld en doorgestuurd dat er verhalen, geruchten rondgaan dat Talpa het volgende seizoen alleen maar opgenomen heeft omdat die gefinancierd wordt vanuit Peter zelf.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen