Youp van ’t Hek: ‘SBS 6, ontsla ploeg die moeder Omtzigt bezocht!’

Youp van ’t Hek vindt dat de Hart van Nederland-ploeg die zich binnen wist te kletsen bij de bejaarde moeder van Pieter Omtzigt moet worden ontslagen. “Wat een schoolkrantgluiperds.”

Youp van 't Hek en Pieter Omtzigt © NPO, SBS

Ze zei eigenlijk nee, maar de ploeg van Hart van Nederland wist haar toch te overtuigen: de hoogbejaarde moeder van Pieter Omtzigt. En daar was de politicus, die zijn eigen politieke partij is begonnen, woest over. Het is inmiddels uitgepraat tussen beide partijen, maar het is volgens Humberto Tan hoe dan ook een schande.

Schoolkrantgluiperds

Youp van ’t Hek pleit nu in zijn NRC-column voor het ontslag van deze Hart van Nederland-ploeg. “Het absolute dieptepunt van deze week waren de journalistieke zwaargewichten van Hart van Nederland die met draaiende camera zijn binnengedrongen bij de niet meer zo heldere moeder van Omtzigt. Wat een schoolkrantgluiperds.”

Wat daarmee moet gebeuren? “John de Mol moet dat gajes op staande voet ontslaan. Of nog erger: hij moet ze de boekhouding van Peter Gillis op orde laten brengen. Inclusief de belastingaangiften. Dan is-ie ze voorlopig tien jaar kwijt.”

Toekomstige premier

Op dit moment staat de nieuwe partij van Omtzigt als hoogste in de peilingen. ‘Onze toekomstige premier en messias’, noemt Youp hem gekscherend. “Gaat de Heilige Pieter Omtzigt het redden? Of wordt Timmermans de baas van ons land?”

Veel mensen vinden hem een ijdeltuit, merkt Youp op. Daar is hij na zijn presentatie bij GroenLinks-PvdA op teruggekomen. “Frans ging gehuld in een jasje en een spijkerbroek die hem veertig kilo geleden nog prima stonden. Hij toonde met deze gewaagde kledingcombinatie aan dat hij heel goed kan bezuinigen.”

Youps column

De column van Youp:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen