Rob Goossens: ‘Immoreel dat Talpa tóch doorgaat met Peter Gillis’

Rob Goossens vindt het bizar dat Talpa tóch gewoon doorgaat met de soap van Peter Gillis, ondanks dat de overheid hem heeft aangemerkt als vermeende criminele ondernemer. “Immoreel.”

Peter Gillis en Rob Goossens © Friso Keuris, RTL

Het net lijkt zich langzaam te sluiten rond Peter Gillis, maar dat wil John de Mol niet accepteren. Het is onduidelijk welke relatie de heren precies met elkaar hebben, maar Talpa blijft wel héél stevig vasthouden aan de realityster. Zelfs nu Bibob, dat voor overheden integriteitsonderzoeken uitvoert, hem heeft aangemerkt als vermeend criminele ondernemer.

SBS 6 krabbelt terug

SBS 6 liet twee maanden geleden weten dat ze pas een beslissing gaan nemen over een vervolg op ‘Familie Gillis: Massa is Kassa’ als de rechter uitspraak heeft gedaan in de zaak over de mishandeling van zijn ex-vriendin Nicol Kremers. Eigenlijk stond de zitting voor volgende week gepland, maar nu Nicol alsnog zélf aangifte heeft gedaan is dat uitgesteld.

Ondertussen is de zender wel gewoon blijven filmen voor het geval Peter tóch geen schurk zou blijken. “Pas na de uitspraak van de rechter nemen we een beslissing over een mogelijk vervolg van de serie”, aldus de zender deze zomer. Nou, daar zijn ze nu alweer van teruggekomen: ze gaan tóch gewoon door.

Ander Gillis-beleid

Er is nu een ander beleid aangaande Peter Gillis, laat de zender weten. “Nu de rechtszaak, die oorspronkelijk op 29 augustus zou aanvangen, is uitgesteld, gaan we het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa dat nu in productie is nog dit jaar uitzenden op SBS 6”, zegt een woordvoerder.

De persvoorlichter vervolgt: “We zijn in deze zaak altijd van mening geweest dat iemand pas schuldig is, als een rechter daarover heeft geoordeeld. Daar houden we ons aan vast. Maar mocht het, voor of tijdens het uitzenden van de serie, tot een veroordeling komen in deze zaak, dan wordt de serie vroegtijdig gestopt.”

Immoreel

Özcan Akyol vroeg zich na het uitstellen van de soap al af of Talpa wel een moreel kompas heeft, en nu het bedrijf er toch gewoon mee doorgaat, noemt Rob Goossens de club van John de Mol ronduit ‘immoreel’. Hij deed dat gisteren tijdens de live-uitzending van RTL Boulevard, de meest bekeken showrubriek van Nederland.

Rob: “Ik vind het werkelijk niet te geloven dit. Het begon dus al dat we er bij toeval achter kwamen dat ze al aan het draaien waren en dat ze zeiden: ‘O, nee, we zijn wel aan het draaien, maar we gaan later besluiten of we het gaan uitzenden.’ Ze zouden dat besluiten ná de zaak van Nicol.”

Raar en onvoorzichtig

We zijn gewoon met z’n allen eventjes voor de gek gehouden door Talpa, aldus Rob. “Dan weet je dus dat ze vanaf het begin niet serieus zijn geweest. Ze hebben ons de indruk willen geven dat zij het wél serieus namen, maar wisten gewoon vanaf het begin: we gaan het uitzenden. Er is niks veranderd in de tussentijd.”

Collega Eddy Zoëy: “Hoe bruut is het om daar gewoon overheen te stappen, Rob? Er zijn heel veel mensen die zeggen: ‘Het is gewoon een halve crimineel, kappen ermee nu.’”

Groot platform

Als Peter wordt veroordeeld, moet Talpa nu júist verdergaan met de soap en hem tot in de gevangenis filmen, vindt Rob. “Niks vroegtijdig stoppen, gewoon de hele pijn nemen, zodat wij allemaal weten hoe immoreel Talpa in deze situatie is.”

Werd er bij Talpa’s Shownieuws ook wat over gezegd? Er werd door Bart Ettekoven één kritische vraag uitgesproken: “De vraag rijst: moet je iemand die zo omstreden is wel zo’n groot platform geven?”

Die vraag werd – hoe kan het ook anders – niet beantwoord.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen