Biograaf Martien Meiland reageert op heftige parkeerplaatsroddel

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, reageert voor het eerst op de heftige parkeerplaatsroddel over pater familias Martien Meiland. “Ik ga duidelijk maken hoe de hazen lopen.”

Martien Meiland en Jan Dijkgraaf © NPO, RTL

Het is opeens bizar stil over wat er donderdagavond is gebeurd in Vandaag Inside: daar heeft Wilfred Genee zóveel sleaze and dirt verspreid over Martien Meiland, dat diens imago vollédig op zijn kop staat. De gezellige roze oom met die vrolijke sjaaltjes is opeens neergezet als een wild beest dat aan parkeerplaatss*ks doet.

Komkommerpret

Martien zwijgt als het graf en wilde twee dagen later op zijn verjaardag geen bloemen van Shownieuws aannemen en dat zegt natuurlijk wel wat. Als er onzin over je verspreidt wordt, is een ontkenning immers ontzettend makkelijk. Aan de andere kant: waarom zou de realityster zich überhaupt moeten verantwoorden voor dit soort stoute komkommerpret?

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, gaat er nu in zijn podcast Bassie en Jan Moskee wél kort op in. Hij vertelt hierin op een gegeven moment gekscherend dat hij niet van de clickbait is, maar van ‘belangrijk nieuws’.

Roddelende Wilfred

Wat voor belangrijk nieuws? “Nou, ik ga liever naar Wilfred Genee kijken of die nog een roddel zit op te lezen van zijn vriendin Valérie Lampereur over mijn goede vriend Martien Meiland. Dat vind ik dan interessanter”, zegt hij cynisch. Dan: “Daar moeten we het een andere keer maar over hebben.”

De bron van deze pikante parkeerplaatsroddel is het nieuwe boek van Valérie over de ‘verbannen huisvriendin’ van de Meilandjes: Caroline van Eeden. En Valérie is weer bevriend met Wilfred.

Hazen lopen

Aan het eind van de podcast komt Jan nog één keer kort terug op dat boek. “Ja, er komt nog een boek. O, je bedoelt het boek van die Caroline. Huisvriendin, huishoudster, huishoudster… Die mee was naar het château in 2019, een paar maanden. Ja, daar zei ik iets over. Maar ik vind dat een onderwerp op zich voor een keertje.”

Dat klinkt als een op handen zijnde aanval op Caroline en Valérie: spannend. “Ja. Om even duidelijk te maken hoe de hazen lopen en hoe zulke dingen gaan.”

‘Heel erg blij’

Is Jan boos over dat nieuwe boek van Caroline? Nee. “Ik ben natuurlijk hartstikke blij met de komst van dat boek, want ja, je ziet nu weer dat onze boekverkoop aantrekt.”

Jan kan het naar eigen zeggen real-time zien als er weer een boek wordt verkocht. “Als jij nu op de knop zou drukken, zou ik zien dat er weer één nummer besteld is en vanavond wordt verpakt. Zo werkt dat daar. Mooi hè?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Dijkgraaf ontkent de roddel vooralsnog niet. Wat zegt dat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen