Johan Derksen voor SBS 6 naar de VS? ‘Hangt af van twee dingen’

Johan Derksen is hét kijkcijferkanon van SBS 6. Mogelijk komt er naast Vandaag Inside ook een docuserie over de Verenigde Staten aan. “Of dat er komt? Het hangt af van twee dingen.”

Johan Derksen en Raymond Mens © SBS 6

Raymond Mens, de Amerikakenner van VI, heeft Johan Derksen weten te porren om samen een documentaireserie te gaan draaien in de Verenigde Staten. Daar vinden eind volgend jaar nieuwe verkiezingen plaats. “Het is niet definitief”, geeft Raymond toe in gesprek met De Communicado’s. “Dat is afhankelijk van twee dingen.”

Welke twee dingen?

Welke twee dingen dan? “Of Talpa ook echt daadwerkelijk denkt dat het bij hen in de programmering past. Ik denk het overigens wel. Ik denk dat ze dat zelf ook wel denken, maar daar hangt het wel van af. En het belangrijkste is nog of Johan er tijd voor heeft, want Johan heeft volgend jaar het hele jaar VI.”

Johan kan toch in de zomerstop weg? “In de zomer gaat hij dan, wat nu Hélène doet, De Oranjezomer maken, omdat er dan een EK Voetbal is. Vooral van dat laatste hangt het af, moet ik zeggen. Maar als al die dingen een beetje als puzzelstukjes in elkaar vallen, dan denk ik van: nou Raymond, dan heb je het dan toch niet slecht gedaan.”

Compromis

Hoe heeft Raymond Johan hiervoor weten te strikken? “Ik had het met de producent over zo’n reisprogramma, en toen zeiden ze: ‘Ja, dat moet je eigenlijk samen met Johan doen.’ Toen zei ik tegen hen: ‘Ik snap dat jij dat zegt, want Johan is een kijkcijferkanon en ik niet. Maar ik denk dat Johan daar helemaal geen zin in heeft.'”

Hij vervolgt: “Maar toen hadden we als compromis afgesproken dat ik het zou gaan vragen. Dus toen op een gegeven moment, vlak voor een uitzending, zaten we allebei eventjes in die kamer te wachten totdat we omgeroepen werden om ons te melden bij een studio.”

‘Topidee!’

Raymond heeft op dat moment toegeslagen. “Toen zei ik tegen Johan: ‘Joh, ik heb trouwens even met een producent gezeten, bla bla bla bla, vind je dat niet leuk?’ Toen zei Johan: ‘Topidee, gaan we doen. Als jij die afspraak regelt, dan…’ Die was helemaal voor. Dus ja, nogmaals, dat verbaast mij dan ook. Maar ja, zo gaat dat dan.”

Al met al leeft Raymond nu zijn droom. “Ik ben al jarenlang een trouwe kijker van VI. Dat ik daar nu zelf regelmatig bij zit, dat vind ik dan heel erg tof.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen voor een docuserie naar Amerika. Past bij SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen