William Rutten dreigt RTL 4: ‘Barbie?! Dan weg bij Perfecte Plaatje!’

Topfotograaf William Rutten heeft gedreigd om zich terug te trekken uit Het Perfecte Plaatje als er kandidaten als Samantha ‘Barbie’ de Jong zouden meedoen. “Met alle respect.”

William Rutten en Samantha de Jong © RTL

Het is momenteel een van de grotere successen van RTL 4: Het Perfecte Plaatje. Een belangrijke rol in het programma is weggelegd voor een van ’s lands bekendste topfotografen: William Rutten. Hij is al vanaf het begin betrokken bij de show. “Toen ik werd gevraagd om mee te doen en mee te denken, was dat in een heel vroeg stadium.”

Nooit meer aan de bank

William was de allereerste keuze om te jureren in de fotografiewedstrijd, die in 2016 het levenslicht zag. “In eerste instantie was alleen ik in beeld; ze wisten nog helemaal niet of er meerdere juryleden aan mee zouden werken”, vertelt hij in gesprek met Nieuwe Revu.

Hij vervolgt: “Ik zal je heel eerlijk zeggen dat ik niet meteen ja heb gezegd, bang dat het mijn reputatie zou kunnen schaden. Ik had eerder gezien dat iemand die met een prima loopbaan aan een tv-programma meedeed als jurylid – bijvoorbeeld bij Hollands Next Top Model –, zichzelf daar toch een beetje in verloor en nooit meer aan de bak kwam.”

Geen Barbie

Om dat te voorkomen eiste William dat er geen G-sterren als Samantha ‘Barbie’ de Jong, bekend van Oh Oh Cherso, mee zouden doen. “Dat was mijn grote angst, om mijn credibility te verliezen. Vooraf heb ik letterlijk gezegd: ik teken pas als ik weet wie er meedoen.”

Hij vervolgt: “Want met alle respect: als het met realitysterren als Barbie en Jokertje zou worden gemaakt, dan wordt het wel een heel ander soort programma. Niks ten nadele van die realitymensen, maar dan gaat het minder over fotografie en meer over reality.”

Marco en Humberto

Door wie ging William uiteindelijk overstag? “De programmamakers vertrouwden me twee deelnemers toe: Marco Borsato en Humberto Tan. Dat zijn twee heel grote namen die niet zomaar aan alles meedoen; bovendien wist ik dat fotografie al een passie van hen was. Toen durfde ik het wel aan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen