Waarom wil Frans Bauer niet verder met soap? ‘Door juicekanalen’

Het lijkt erop dat Frans Bauer toch echt niet verdergaat met zijn extreem populaire soapserie, maar wat is daarvan de reden? “Ik denk dat het mede door de juicekanalen komt.”

Frans Bauer © Ruud Baan

Frans Bauer was deze lente na twintig jaar weer te zien met zijn reallifesoap en de kijkcijfers explodeerden. Er werd de afgelopen tijd veel gezinspeeld op een vervolgserie, maar daar lijkt de volkszanger toch van af te zien. Hij heeft op Radio 538 gezegd dat het er waarschijnlijk niet van komt. “Weet je wat het is? Ik denk niet dat er hierna een seizoen komt.”

Mooi geweest

Waarom dan niet? Daarover zegt Frans: “We hebben nu zo’n mooie periode achter de rug waarin er weer zoveel miljoen mensen hebben gekeken. Twintig jaar geleden ook. Toen zijn we gestopt met 2,5 miljoen kijkers. Nu zijn we eigenlijk doorgegaan met die 2,5 miljoen kijkers alsof de tijd stilstond. En ja, weet je, weer een serie erachteraan…”

“Ik weet het niet. Dit heeft toch zoveel magie gehad de afgelopen weken? Dat is eigenlijk niet meer normaal. Het is het best bekeken programma van de NPO de afgelopen tien jaar. Waarom zou je het nog doen als het al zo mooi is geweest?”

Hoogtepunt

Showkenner Bart Ettekoven kijkt er niet van op. “De geschiedenis herhaalt zich”, zegt hij in Shownieuws. “Twintig jaar geleden hebben ze ook één seizoen gemaakt, het was een gigantisch succes, ze hadden er nog twee of drie achteraan kunnen doen, maar ze zeggen gewoon: ‘Nee, stoppen op je hoogtepunt.’ Dat is gewoon wat deze familie wil.”

Presentatrice Dyantha Brooks is teleurgesteld. “Het siert hem ook enorm, maar het is wel jammer, want je leert eigenlijk net die jongens kennen ook.”

Juicekanalen

BN’er-fotograaf William Rutten denkt dat de juicekanalen ook een rol spelen. Het kanaal Juice Channel nam onlangs twee kinderen van Frans te grazen. “Ik denk dat hij dit doet ter bescherming van zijn kinderen, dat hij ook gewoon nu al merkt met die juicekanalen die al begonnen over de kinderen…”

“Je wordt er toch in meegesleurd zeg maar en het is ook een wereld waar je je kinderen een beetje voor wil beschermen. Dan kun je ze nu er heel makkelijk weer uithalen. Ik vind het heel verstandig van hem, moet ik eerlijk zeggen.”

‘Echt jammer’

Wat vinden de zoon van Frans ervan? Bart: “Een van zijn zoons heeft ook gereageerd, hè, Christiaan, die zegt: ‘Voor nu is het eventjes prima, misschien over twintig jaar weer.’”

Voor het geld hoeven de Bauers het in elk geval niet te doen, benadrukt William. “Nee, zeker niet.”

En wat vindt Rob Goossens? Hij zegt in RTL Boulevard: “Ik vind het echt heel jammer, maar ik snap het ook wel weer. Het past helemaal bij ze. We hebben die hele serie gezien dat ze echt niet aan het melken waren. Ze hebben gewoon in beeld gebracht wat er is en that’s it. Het spreekt voor de familie dat die roem ze niet naar het hoofd stijgt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frans Bauer wil niet verder met soap. Wat is volgens u de reden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen