Niels van Baarlen: ‘GroenLinks maakt de mensen het leven zuur’

Niels van Baarlen, sidekick in de belangrijkste radioshow van 538, vindt dat GroenLinks het leven van stedelingen zuur maakt. “Dat is het enige waar GroenLinks mee bezig is. Serieus.”

Niels van Baarlen © Radio 538

Er is een hoop commotie ontstaan over het voorstel van het Utrechtse GroenLinks-raadslid Rachel Heijne om vuurkorven in de stad te verbieden. Zelfs presentator Tim Hofman was kritisch: “Deze vrouw zou nog geen brood aan iemand die honger lijdt kunnen verkopen hoor, kolere. De fossiellobby kan een weekje met vakantie.”

‘GroenLinks sloopt alles!’

Niels van Baarlen, sidekick in de ochtendshow van Radio 538, woont in Utrecht en wordt er woest van. “Utrecht heeft een kabinet met GroenLinks erin. Dat is een lokaal kabinet. Maar dat GroenLinks maakt die hele stad naar de klote”, foetert hij in het programma van radioster Tim Klijn.

Collega Rick Romijn kan zich vinden in die lezing. “Dat doen ze overal. GroenLinks maakt alles kapot.”

Niels: “Serieus. Die zijn alleen maar bezig met parkeerplaatsen. Die zijn helemaal niet druk bezig met: hoe kunnen we de stad leefbaarder maken en verder brengen in de wereld?”

‘Dit is wat ze willen’

Volgens Tim moet Niels de wens van de meerderheid gewoon respecteren. “Aan de andere kant, Niels: dit is wat de inwoners van Utrecht willen! Die hebben hierop gestemd!”

Niels: “Helemaal niet. Dit mens gaat zich druk maken over een vuurkorf. Echt het láátste beetje plezier wat iemand op zaterdagavond in zijn achtertuin kan hebben, gaat zij nu nog kapotmaken.”

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen: “Het gaat hier over Rachel Heijne.”

Niels: “Nou, Rachel Heijne, pak je spullen!”

Rick: “En wegwezen!”

‘Leven zuur maken’

Deze mevrouw Rachel ontvangt nu wel de meest verschrikkelijke berichten. Niels en Rick in koor: “En terecht!”

Vooral Niels is echt goed klaar met die vrouw. “Echt, jongen!”

Florentien: “Waar stop je met verbieden inderdaad?”

Niels: “Dat is het en dat is het enige waar GroenLinks mee bezig is. Die wil alles en overal, ten koste van álles, het leven zuur maken van de mensen. Serieus.”

Tim relativeert: “Ze zijn democratisch gekozen. Het grootste deel van Utrecht heeft hiervoor gekozen.”

‘Wegstemmen!’

Niels adviseert de mensen om bij de volgende verkiezingen niet meer op GroenLinks te stemmen. “Je moet GroenLinks wegstemmen uit die steden! Ze maken een stad kapot. Echt voor de ondernemers ook, hè? Laten we niet zitten zeiken. Als jij een vuurkorf achterin je tuin twee uur aan wil hebben, steek dat ding aan!”

Hij besluit: “De enige die er last van hebben zijn misschien de buren, omdat de rook misschien verkeer staat. Maar zij gooien het dan op de stikstof en de CO2. Ga Tata Steel aanpakken! Maar niet bij iemand op nummer 14 een vuurkorf uit de tuin trekken! Rot op!”

Fragment

De boze vuurkorfmevrouw:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er een vuurkorfverbod moet komen in Nederland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen