Niels van Baarlen wóest weg bij ING: ‘7,50 voor betaalpas? Doei!’
Niels van Baarlen, stersidekick op Radio 538, is woest vertrokken als klant van de ING-bank. Hij vindt het daar één grote boevenbende. “Ik ben echt uit boosheid overgestapt.”
Een groot verlies voor de ING: ze zijn een prominente BN’er verloren als klant. Niels van Baarlen, het hulpje van Radio 538-ster Tim Klijn, is namelijk boos vertrokken. Hij doet deze week op de radio uit de doeken hoe schandalig hij is geholpen door de klantenservice van de grootbank.
Defecte magneetstrip
Wat is er precies voorgevallen? Niels lucht zijn hart: “Ik ben uit boosheid overgestapt. Ik had de ING vanuit huis. Ik weet het nog. Ik had een pasje gekregen en die werkte niet. Dat zal met die magneetstrip te maken hebben gehad. Er zat toentertijd nog geen chip op, dus je betaalde met de magneetstrip.”
Hij vervolgt: “Ik moest dus een nieuwe pas hebben en toen zeiden die boeven van de ING, ik denk in de guldentijd nog: ‘Dat kost je 7,50 gulden!’ Ik zei: ‘Ja, wacht even! Jullie sturen mij een pas op die niet werkt en dan moet ik betalen!’ Ze hielden voet bij stuk en toen zei ik: ‘Ik zeg al mijn rekeningen op. Ik haal alles bij jullie weg.’”
Snel overgestapt
Niels voegde daad bij woord. Hij is vertrokken bij ING en nóóit meer teruggekeerd. “Toen ben ik overgestapt, ja. Ik zit nu al heel veel jaren bij dezelfde andere bank.”
Is dat overstappen niet lastig? “Nee, helemaal niet. Het is net als met je internetprovider. Natuurlijk, er zijn een paar automatische incasso’s, maar die banken hebben ook tegenwoordig een plicht om jou daarin te servicen. Je kan alleen niet je rekeningnummer meenemen.”
Pure diefstal
Tegenwoordig is Niels overigens een beetje boos op álle grootbanken, omdat ze de spaarrentes veel te laag houden. “Die banken harken nu zo gódsgruwelijk veel geld binnen. Het is echt pure diefstal wat die banken doen. Ze hebben van die gigantisch dure kantoorpanden op de Zuidas. Ga gewoon ergens in Groningen op het platteland zitten!”
Nogmaals: Niels vindt het een boevenbende. “De winst steken zij in hun zak en de consument krijgt er maar een heel klein stukje van.”