Gaat talkshow Renze te ver? ‘Dit kun je niet zeggen op nationale tv’

Renze Klamer besteedt vaak aandacht aan de verharding van de samenleving, maar met de keuze voor Maxim Hartman als sidekick doet hij daar volgens Angela de Jong net zo hard aan mee.

Angela de Jong, Maxim Hartman en Renze Klamer © RTL

Maxim Hartman staat bekend als iemand die behoorlijk extreme uitspraken doet, puur en alleen om te shockeren. Daar geeft RTL 4-presentator Renze Klamer graag een groot podium aan door hem op te voeren als vaste sidekick in zijn talkshow. Maar Angela de Jong vindt dat een foute en ietwat ranzige keuze.

Slechte muziek

De gezaghebbende column van Angela staat vandaag voor een groot deel in het teken van een ongepaste uitspraak die Maxim gisterenavond heeft gedaan in de talkshow van Renze. De talkshowhost ontving de nieuwe Songfestival-bobo Twan van de Nieuwenhuijzen en gaf Maxim uitgebreid de ruimte om hem te schofferen.

Maxim kaapte het gesprek door zijn afschuw over het liedjesfestijn uit te spreken. “Waarom is dat hele Songfestival zo afschuwelijk? Waarom zijn al die nummers gegijzeld door camp-achtige, verschrikkelijke muziek? Het is niet om aan te horen.”

Afschieten

Renze: “Dat is smaak, Maxime. Wat is dit nou voor vraag?”

Maxim: “Nee, dat is geen smaak. Het is gewoon slechte muziek. Gemiddeld genomen als je erin knalt, denk je: wat is dat voor klereherrie?”

Tafelgast Jaap van Reesema: “Ik vind de helft van de acts… Ik ben het helemaal met je eens.”

Maxim: “Dat moet afgeschoten worden.”

Renze: “Nou, doe even normaal, joh…”

Maxim: “Nou ja, bij wijze van, bij wijze van.”

Renze: “Dat kun je niet zeggen.”

Angela reageert

Angela de Jong vindt dit niet kunnen en houdt Renze daar medeverantwoordelijk voor, omdat hij natuurlijk ook weet dat Maxim dit soort dingen wel vaker roept en heeft geroepen.

De AD-diva heeft weliswaar gehoord dat Maxim er snel ‘bij wijze van’ aan toevoegde. “Maar toch. Hij zei het wel. Hardop. Aan een talkshowtafel waar Peter R. de Vries vaak zat. In een tijd waarin mensen steeds makkelijker doodsbedreigingen uiten via sociale media of doodleuk met een fakkel of draaiende tractoren voor de deur van een politicus opduiken.”

Weg ermee

Weg ermee, adviseert Angela aan Renze. “Als we dan toch nationale voorrondes gaan houden, dan graag voor tafelheren met meer herseninhoud en verantwoordelijkheidsgevoel dan Maxim Hartman.”

De AD-column van Angela kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Houdt u Renze Klamer medeverantwoordelijk voor de uitspraken van Maxim Hartman?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen