Na verfoeien juicekanalen: Tino Martin blijkt alsnog dronken tor

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Hoe betrouwbaar zijn BN’ers nog als ze na een lange periode van ontkennen tóch ineens van alles toegeven? Tino Martin is de volgende…

Tino Martin © Videoland

Wat hebben alle BN’ers er een hekel aan met z’n allen: juicekanalen. ‘Het klopt allemaal niet!’, ‘Ze gooien ieder gerucht maar gewoon online!’, en: ‘Dit is geen journalistiek!’ Maar het kan niet anders dan dat steeds meer mensen zich afvragen wie hier nou eigenlijk de onbetrouwbare partij is: het kamp BN’ers of de slurpende juicekanalen?

Beschonken Tino

BN’ers reageren vaak hoofdschuddend op de berichtgeving van al die juicekanalen, maar het is al talloze keren gebeurd dat ze daar later van terug moeten komen. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk André Hazes jr. Een keiharde cokeverslaving? Welnéé, gewoon een ‘emotionele burn-out!’ Een jaar later: “Het klopte gewoon. En dat raakt je.”

Tino Martin treedt nu in zijn voetsporen. Ondanks talloze filmpjes van zwalkende optredens waarin hij met dubbele tong aan het lallen was, bleef hij de berichtgeving van juicekanalen over uit de hand gelopen drankgebruik maar ontkennen. En nu komt hij opeens op de proppen met een Videoland-docu waarin dat drankgebruik zo’n beetje het hoofdthema is.

Twee Tino’s

Volgens de vriendin van Tino heeft zij eigenlijk twee mannen in huis: Tino en Tino Martin. Oftewel: de nuchtere en de beschonken versie. “Ik heb ongeveer drie seconden beeld nodig en dan weet ik hoe laat het is. De drank is letterlijk overal. Het is gewoon een valkuil”, zegt ze in de nieuwe docu.

En Tino daarop: “Deze ezel heeft zich niet één keer gestoten, maar zeg maar twaalf keer en dat mag eigenlijk helemaal niet gebeuren.”

Beetje tricky

William Rutten zegt in Shownieuws dat hij het gek vindt dat Tino opeens zo openhartig is. “Ja, dat is heel erg in nu, maar ik vind er ook wel een risico aan zitten, want als je nu een keer vals zingt gaat natuurlijk iedereen roepen: o, hij is weer bezopen! Het is best wel tricky dat hij dit doet, maar ook wel heel eerlijk.”

Collega Anouk Smulders wijst op Tino’s talloze ontkenningen. “Ik moet zeggen dat hij nog wel een paar keer ook bij Shownieuws is aangeschoven en dat er meerdere malen ook aan hem gevraagd is over deze filmpjes, die we meerdere keren voorbij hebben zien komen. We zeiden allemaal: ‘Gaat het nog wel goed met hem?’”

Liegende Martin

Tino heeft steeds ontkend. Anouk: “Ik kan me nog heel goed het moment herinneren bij Hélène Hendriks in HLF8 in september dat ze echt op de man af vroeg van: ‘Hoe zit het nou?’ Hij ontkende het, we hebben ook weer contact met het management opgenomen, die zeiden ook: ‘Het heeft met stress en veel werk te maken.’ En dan komt dit er toch uit.”

Eigenlijk geeft Tino hiermee ook toe dat hij al die tijd gelogen heeft. “Je bevestigt daarmee wel een beetje dat wat we gezien hebben en waar we het vaak over gehad hebben, inderdaad ook zo was.”

‘Opvallend’

Lex Uiting noemt die leugens in RTL Boulevard ook opvallend. “Het is eigenlijk wel opvallend dat hij dit nu toegeeft en dat zijn vriendin ook toegeeft wat er aan de hand is, dat hij wel een drankje lust, want eerder als er dan zo’n filmpje was, dan zei het management altijd: ‘Nee, niks aan de hand. Hij was vermoeid, hij drinkt niet, lalala.’ Dit is wel opvallend, ja.”

Collega Eddy Zoëy: “Het wordt wel een apart USP (unique selling point, red.), van: komt hij dronken op het podium of niet?”

Zelf heeft Eddy ook een apart USP als zanger. Om zijn liedjes te kunnen verdragen moet het publíek juist dronken zijn.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tino Martin überhaupt ooit werd geloofd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen