Maaike Timmerman he-le-maal gesloopt na invalbeurt bij Op1

Maaike Timmerman was een keer zó gretig om zichzelf te bewijzen als presentatrice van Op1 dat ze de volgende dag ‘volledig geradbraakt’ was. “Het was een kans die ik móest pakken.”

Sven Kockelmann en Maaike Timmerman © NPO

Goedemorgen Nederland (voorheen Vandaag de Dag) was hét programma waarin Eva Jinek vlieguren maakte als presentatrice. Ze is dan ook een groot voorbeeld voor al die dames die er nu zitten; die willen ook wel het halve jaar op een strandmat liggen en voor de andere helft 1,2 miljoen euro opstrijken.

Terug naar fulltime

Eén van die dames is Maaike Timmerman. Voordat ze kinderen kreeg, vertrok ze vijf ochtenden per week om 3.30 uur naar de redactie van Goedemorgen Nederland. “Toen Tom werd geboren, ging ik drie dagen werken en zat ik ineens een hele middag met andere mensen op een strand of in de speeltuin”, vertelt ze in Ouders van Nu.

Het tv-talent is nu toch weer fulltime gaan werken, omdat ze de kans kreeg om iets op de radio te gaan doen. “Ik ben opgegroeid met twee oudere broers, misschien komt daar die bewijsdrang vandaan. Maar het is altijd op voorwaarde dat ik de kinderen voldoende zie.”

Geradbraakt na Op1

Dat is als moeder nog wel eens een struggle, aldus Maaike. “Een keer werd ik na de ochtenduitzending gevraagd of ik ’s avonds kon invallen bij Op1. Ook een kans die ik móest pakken. De consequentie was dat ik zowel ’s ochtends als ’s avonds de kinderen niet zag en een dag later volledige geradbraakt Roos’ verjaardagstraktaties stond te maken.”

Daar heeft Maaike, die twee jaar geleden werd gebasht door Coen Swijnenberg, geen zin meer in. “Eenmalig kan dat prima, maar nooit structureel: ik wil met mijn kinderen ontbijten óf voor het slapen gaan Pluk van de Petteflet voorlezen.”

Onverminderd

Maaike blijft hopen op een Eva Jinek-achtige carrière. “Natuurlijk is mijn gezin het allerbelangrijkst, maar mijn ambities zijn onverminderd. (…) Na mijn verlof stond ik te trappelen om weer te beginnen. Elke avond dat Marten thuiskwam van zijn werk, hoorde ik mezelf opnieuw vertellen over Toms enorme poepluier, zijn slaapje, zijn flesje.”

“Logisch, dat was op dat moment mijn leven, maar dat zijn toch geen verhálen? Ik ben meer dan alleen een moeder, en wil dat ook zijn. Die eerste werkochtend zat ik om 3 uur echt zingend in de auto: yes, ik mag weer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Maaike Timmerman indruk op u gemaakt als presentatrice van Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen