Eva Jinek wekt ergernis met gedoe over contract: ‘Dat gejámmer!’

Eva Jinek begint ergernis te wekken met de aanhoudende soap over haar toekomst bij RTL 4. Nu zou ze weer terug willen naar een vierdaagse werkweek. “Zit niet zo te jammeren!”

Eva Jinek © RTL

Er is enorm veel rumoer over de toekomst van Eva Jinek bij RTL 4 sinds ze twee maanden geleden voor de camera van RTL Boulevard zei dat de tv-zender wel met háár verder wil, maar dat zíj er nog niet zeker van is en pas na haar bevalling in september een beslissing wil nemen. Een belangrijk detail: het contract van Eva loopt al aan het eind van het jaar af.

Huisvrouw Eva

De twijfel van Eva zorgt voor ongelooflijk veel speculatie. De een denkt dat ze liever naar het zevenuurslot van NPO 1 wil om de definitieve opvolger te worden van het roemruchte De Wereld Draait Door, de ander denkt dat ze gewoon bij RTL 4 blijft. Als ze voor dat laatste kiest, dan zou ze in elk geval wel een kortere werkweek willen, stelt het AD.

Hoewel Eva al bekendstaat als een presentatrice die continu op vakantie is, zou ze nu ook nog eens terug willen naar vier uitzendingen per week in plaats van vijf. Story-baas Guido den Aantrekker adviseert de talkshowdiva om maar lekker gewoon huisvrouw te worden en Privé-sterjournalist Jan Uriot begrijpt die ergernis wel.

‘Wat een gejammer!’

Jan zegt in zijn rubriek Wat Vindt Jan dat hij een beetje moe wordt van al die vermeende eisen van Eva. “Nou, ik vind het een hoop gezeur om die hele Eva Jinek. Ik bedoel: het is een prima vakvrouw, daar zijn we het allemaal over eens, alleen: maak een keuze en ga niet zitten jammeren.”

Ze moet niet zo lui doen, vindt hij. “Er zijn miljarden mensen die van negen tot vijf moeten werken, ja? Die hebben het zweet op het voorhoofd staan. Eva zal dat niet zo gauw hebben. Je moet je wel inlezen, maar [dat is het].”

‘Ze moet oppassen’

Eva moet stoppen met zeuren, vindt Jan. “Het is een vak en dan moet je dat gewoon gaan doen, en dan niet zeggen van: ‘Ik ga het vier dagen doen en de vijfde dag moet dan een andere meneer of mevrouw het doen.’ Dat is raar.”

Hij besluit: “Je hebt het in musicalland ook gehad. Dan had je Joke de Kruijf jaren geleden en die wilde ook geen zeven dagen per week meer on stage. Dat heeft ze geweten, want de producenten hadden zoiets van: met Joke de Kruijf gaan we niet meer werken. En daar moet Eva toch ook wel mee gaan oppassen, hoor.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat zou u doen als Eva Jinek kwam vragen om een kortere werkweek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen