Özcan Akyol: ‘Talpa filmt Peter Gillis nóg? Waar is moreel kompas?’

Het moet niet gekker worden: SBS 6 doet naar buiten net alsof ze voorlopig stoppen met Peter Gillis, maar ze blijken stiekem nog steeds te filmen. “Heeft Talpa een moreel kompas?”

Peter Gillis en Özcan Akyol © SBS 6

Vakantieparkschurk Peter Gillis wordt steeds verder in het nauw gedreven. Er is gedoe rondom zijn parken, hij wordt vervolgd vanwege belastingfraude en dan is er nog zijn ex-vriendin Nicol Kremers die éindelijk aangifte heeft gedaan van mishandeling. Omdat haar aangifte dermate veelomvattend is, is besloten om de zitting van 29 augustus uit te stellen.

Talpa filmt stiekem

Het is flink balen voor Peter, want door de aanhoudende druk van buitenaf heeft Talpa anderhalve week geleden laten weten dat ze pas ná het oordeel van de rechter bepalen of ze doorgaan met zijn SBS 6-show ‘Familie Gillis: Massa is Kassa’. “Pas na de uitspraak van de rechter nemen we een beslissing over een mogelijk vervolg van de serie.”

Feit is dat de rechtszaak nog láng niet van start gaat, maar Peter verklapt nu aan RTL Boulevard dat Talpa ondertussen toch gewoon blijft draaien: “Ja, we zijn al volop bezig. Seizoen tien zit er alweer even op. We zijn natuurlijk iedere week volop aan het filmen. Ja, we zijn druk aan het filmen natuurlijk. We zijn nu onderweg naar Italië en in Italië gaan we ook filmen, dus dat filmen gaat gewoon allemaal door.”

‘Oren vielen eraf!’

BLVD-ster Rob Goossens kan dit gewoon niet geloven na die eerdere verklaring van Talpa. “Mijn oren vielen er zo ongeveer af. Nou, ik heb dit drie keer moeten luisteren. Ik dacht: dit kán niet. Dit kán gewoon niet. We dachten: dit kán niet kloppen, we gaan Talpa bellen. Talpa zegt: ‘Trouwens ja, dat klopt. We zijn al aan het filmen.’”

Ze hebben de boel gewoon misleid, vindt Rob. “Nu zegt Marco Louwerens, directeurtje: ‘Lees het nog eens goed. We hebben niet gezegd dat we niet filmen. We hebben alleen gezegd dat we een beslissing nemen.’ Maar er is dus wel degelijk wat besteld, want je gaat niet zomaar op de bonnefooi filmen.”

Shredder

Dit komt gewoon op de buis, aldus Rob. “We weten allemaal: Talpa, dat hele gebouw, heeft geen shredder, want anders hadden we programma’s als De Nix Factor, Vier is te Veel en Avastars nooit op televisie gezien. Dus er wordt gefilmd en als er bij Talpa gefilmd wordt, wordt het uitgezonden. Dus Talpa heeft ons gewoon grandioos voor de gek willen houden.”

Net als Angela de Jong vindt Rob dat de situatie écht onhoudbaar is geworden. “Het wordt met de dag onbegrijpelijker dat deze man nog op televisie is.”

Moreel kompas

Ook op Johns eigen SBS 6 is gisterenavond kritiek geuit en wel door Özcan Akyol in de talkshow De Oranjezomer. “Als Talpa een moreel kompas heeft, dan zou ik hem wegsturen. Het lijkt me wel klaar, toch?”

Gastvrouw Hélène Hendriks: “Hij is nog niet veroordeeld, hè?”

Özcan: “Nee, maar ik heb wel het vermoeden dat hij veroordeeld gaat wórden. Ook als je kijkt naar hoe hij met die ex is omgegaan en wat die allemaal vertelt… Ik kan me voorstellen dat je (…) zegt: ‘We parkeren je even.’ Ik heb begrepen dat er wel opnames worden gemaakt nog voor het geval dat hij misschien toch nog een brave jongen blijkt te zijn…”

Weggooien

Hélène vindt het niet verdacht dat Talpa nu gewoon nog opnames laat maken. “Die kun je weggooien, hè? Die kun je weggooien.”

Maar dan moet het moreel kompas van de zendertop natuurlijk wel werken. Wat dat precies betekent? Özcan: “Dat je bij Talpa normen en waarden hebt en zegt: ‘Dit past niet bij ons bedrijf, dit is niet waar wij voor staan en daarom stoppen wij ermee.’”

Topfotograaf William Rutten even later in Shownieuws: “Er zijn mensen voor minder gecanceld…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het verdacht dat Talpa nog steeds opnames laat maken van Peter Gillis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen