Eva Jinek wil kortere werkweken bij RTL: ‘Word lekker huisvrouw!’

Eva Jinek wil volgens het AD kortere werkweken als ze bij RTL blijft, met uitzendingen van maandag tot en met donderdag. Critici worden er moe van: “Ga lekker huisvrouw worden!”

Eva Jinek © William Rutten

Het blijft spannend: blijft Eva Jinek bij RTL 4 of kiest ze toch voor een overstap naar de publieke omroep? Volgens Rob Goossens, deskundige bij RTL Boulevard, voelt de presentatrice zich niet zo comfortabel bij de commerciële zender. Maar één ding is zeker: het gat tussen 1,2 miljoen euro per jaar bij RTL en twee ton bij de NPO is groot. Heel groot.

Vier dagen

Dennis Jansen, de gerenommeerde mediajournalist van het AD, heeft nu gehoord dat Eva een kortere werkweek zou eisen bij RTL. “Ja, ik hoorde dat er inderdaad gesproken wordt over vier dagen in de week. Dus dat zij maandag tot en met donderdag zou willen. In ieder geval dat zij een wat langer weekend heeft”, zegt hij in de AD Mediapodcast.

Eva doet momenteel meerdere seizoenen per jaar, maar dat zou ze aan één willen rijgen. Dan heeft ze ook een lang vakantieblok. “Ze zou het een langere periode zou willen. Dus niet twee of drie maanden of vier, maar gewoon vijf, zes, zeven maanden. Ja, we weten dat RTL haar wil houden en ik heb de indruk dat zij ook wel bij RTL wil blijven.”

‘Goede zaak’

Het zou goed zijn als Eva langere periodes draait op RTL 4, denkt Dennis. “Ik zou het wel een goede zaak vinden, want dan is het wat langer een vast gezicht.”

Collega Angela de Jong: “Ja, dat ben ik met je eens. Dan kun je tenminste een band opbouwen met iemand.”

En presentator Manuel Venderbos: “Anders ben je net gewend en dan zit Beau daar weer.”

Snelle overstap

Angela vraagt zich af of de NPO nog wel een optie is voor Eva. “Nou ja, de snelle overstap naar de NPO zit er niet in, want Khalid & Sophie is besteld voor de eerste periode volgend jaar. De eerste achttien weken van 2024.”

Ze vervolgt: “Ik zie Eva Jinek niet naar de late avond van NPO 1 gaan, maar het zevenuur-tijdslot wel. Maar daar staat tot mei Khalid & Sophie gepland, dus als ze naar de publiek omroep gaat en ze zou naar 19.00 uur gaan, dan is ze een jaar niet op televisie.”

Huisvrouw

Story-baas Guido den Aantrekker wordt een beetje moe van Eva en al haar vakantie- en kortere-werkweek-eisen. “Eva moet lekker huisvrouw worden en een andere vrouw (m/v) de kans geven haar gewilde tijdslot (dan wel elk tijdslot elders) invulling te geven, en waarschijnlijk voor 10 procent van Eva’s salaris”, twittert hij.

“Geen motivatie meer? Moven. Win-win.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u als RTL 4-top bezorgd zijn over het ambitieniveau van Eva Jinek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen