Gerard Joling analyseert val kabinet: ‘Nu níet die griezel Timmermans!’

Gerard Joling heeft gisterenavond aan de talkshowtafel van Renze Klamer de val van het kabinet-Rutte IV geanalyseerd. En wat nu? Hij wil in elk geval géén Frans Timmermans. “Griezel!”

Frans Timmermans en Gerard Joling © NOS, RTL

Het kabinet-Rutte IV is gevallen en op televisie heeft Jan en alleman een mening. Wat vindt Gerard Joling ervan? Hij zegt in de talkshow Renze: “Het nieuwe kabinet wordt natuurlijk gewoon puinruimen. Je hebt natuurlijk een brok ellende als je ziet wat er allemaal overblijft. Dan is het echt een ellende wat die mensen moeten gaan doen.”

Stemmen op VVD?

Gaat Gerard opnieuw stemmen op de VVD? “Ik ga dat daar straks even met je over hebben. Nee, ik heb er wel altijd op gestemd, ja. Nou ja, kijk, het hele politieke gebeuren… Als je de laatste keer nu ziet met mevrouw Kaag, dat dat allemaal bij elkaar… Kijk, ik vind het niet zo gek dat het kabinet nu valt.”

Hij juicht het toe. “Het heeft nooit geboterd en Rutte heeft natuurlijk enorm gelikt aan de hielen van mevrouw Kaag om de boel een beetje naar zich toe te trekken en daar zijn die VVD-kiezers echt niet blij mee geweest. Er zijn natuurlijk zóveel andere punten. Of het nou Groningen is of de toeslagenaffaire. Dan denk ik: wie gaat dat allemaal oplossen?”

Dansende Kaag

Het wordt nog een ‘een heel zware slag’ de komende jaren, aldus Gerard. En misschien maar eens zónder Mark Rutte, zegt hij. “Weet je wat het is? Ik denk diep in mijn hart… Het is de eerste keer overigens dat ik de premier met zweet op zijn voorhoofd heb zien staan dat hij iets zei.”

De entertainer vervolgt: “Hij is altijd keurig, welbespraakt en ehh perfect Nederlands en goed uit zijn woorden kunnen komen, maar ik denk misschien wel heel diep in zijn hart, dat hij ook wel even denkt: rust in de tent. Mevrouw Kaag is heel blij, die hangt vanavond al de slingers op en gaat weer op de tafel staan.”

Vreselijke man

Wie moet het land nu gaan leiden? Misschien Frans Timmermans als de PvdA hem terug naar ons land haalt? Nee, zegt Gerard. “Vreselijke man. Griezel!”

Telegraaf-journalist Wouter de Winther: “Hij heeft de Europese verkiezingen nog wel gewonnen voor de PvdA. Misschien ook omdat het de enige was die de mensen kenden op het stembiljet. Hij is natuurlijk iemand met een tomeloze ambitie en gaat vrij ver om zichzelf in de markt te zetten, zoals we deze week ook zagen toen hij de storm wist te verklaren.”

Griezel

Gerard wil van Wouter weten: “Vind je het een griezel?”

Gastheer Renze Klamer dan onverwacht: “Jij bent een griezel!”

De koning komt vandaag terug van zijn vakantie in Griekenland. “Zat die in de Griekenland de koning?”, aldus Geer. “Dat komt uit, want ik heb een liedje, dat is een beetje Grieks en dat ga ik zo zingen! Elke Dag Weer Feest. Ik denk: voordat het straks toch te laat wordt, meld ik het alvast even. Het kan gestreamd worden via Spotify, maar dat geheel terzijde.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen