Viola Holt hint op wangedrag door Catherine Keyl: ‘Geen excuses’

Viola Holt suggereert dat haar vroegere collega Catherine Keyl zich inderdaad wel eens misdragen heeft in haar tijd bij De 5 Uur Show. “Ze heeft nooit haar excuses aan mij aangeboden.”

Catherine Keyl en Viola Holt © RTL, Instagram

Er waait een straffe wind door de tv-wereld nu grensoverschrijdend gedrag van grote tv-sterren niet langer getolereerd wordt. Catherine Keyl vertelde onlangs in de Party dat zij ook wel eens uit haar slof geschoten is en volgens EenVandaag-ster Lammert de Bruin heeft ze een keer ontzéttend lopen schreeuwen tegen hem.

Geen excuses

Hoe kijkt Viola Holt, die vroeger afwisselend met Catherine het programma De 5 Uur Show presenteerde, daar tegenaan? “Goh, ze heeft nog nooit haar excuses aan mij aangeboden. Dat zal ook niet gebeuren”, zegt ze in weekblad Party.

Het is geen geheim dat er al decennia een soort koude oorlog gaande is tussen de twee dames en die laait nu dus weer op. Viola: “Ik was op een reünie van de 5 Uur Show, daar was Catherine trouwens ook, en toen hoorde ik van de hele redactie: je hebt mij zó geholpen, ik kwam alleen als jij er was, we hebben zó fijn met jou gewerkt.”

Last van Catherine

Viola vond het heel erg fijn om van haar oud-collega’s te horen dat ze zulke goede ervaringen met haar hadden. “Dat hoor je pas jaren later, net als dat ze van die andere collega wel veel last hebben gehad.”

Ze vervolgt: “Ik weet zulke dingen allemaal, de hele geschiedenis, maar om het nou weer allemaal op te rakelen… Ik weet van mezelf ook: ik ben nooit uitgevallen tegen iemand. Nóoit. Je kunt mij van alles verwijten, maar dat niet.”

Kop op televisie

Heeft Viola zelf eigenlijk wel eens last gehad van grensoverschrijdend gedrag bij de tv? Ja, zegt ze. “Zelf heb ik er geen trauma’s aan overgehouden, maar ik zie nog weleens een kop op televisie op wie ik alsnog ter plekke boos wordt van wat-ie toen geflikt heeft met mij.”

Ze besluit: “Ik wil er niet meer aan denken, maar als ik die kop op televisie zie dan gebeurt het weer. Ik heb bijval van een aantal vrouwen die bij de omroep hebben gewerkt. Wij weten dat van elkaar, maar laat Gerard Timmer (directeur van de NOS, red.) het maar uitzoeken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen