Jeroen van der Boom: ‘Ik zat in hetzelfde hotel als Beth Holloway’

De vermissingszaak van Natalee Holloway kwam voor Jeroen van der Boom wel héél dichtbij. Hij zat destijds namelijk in hetzelfde hotel als haar moeder Beth Holloway, onthult hij bij Jinek.

Beth Holloway en Jeroen van der Boom © YouTube, RTL

Joran van der Sloot is gisteren in Amerika aangekomen om daar terecht te staan voor het afpersen van Beth Holloway, de moeder van de in 2005 verdwenen Natalee Holloway. Haar lichaam is nog altijd niet gevonden na haar verdwijning op Aruba. Er is nooit voldoende bewijs gevonden om Joran hier verantwoordelijk voor te houden.

Zelfde hotel als Beth

De verdwijning van Natalee kwam destijds héél dichtbij voor Jeroen van der Boom, vertelde hij gisterenavond in Jinek. “Ik zat in hetzelfde hotel. We waren daar voor voetvolley. Ik kan niet voetballen, maar ik was mee als muzikant. Ik moest spelen, net zoals hier vanavond, en daar deed ik het feest ’s avonds.”

En toen? “We liepen het terras op en we denken: er wordt gefilmd. Zij was weg en er was enorm veel commotie om, maar dat dit uiteindelijk zo groot zou worden, dat was toen helemaal niet te bevatten. Zij zat toen op het terras en er werd gedraaid voor een interview, want haar dochter was weg. En wij dachten: jeetje, dat is die vrouw, hè?”

‘Het is krankzinnig’

Het gonsde daar rond, aldus Jeroen. “Maar dat dit uiteindelijk zo ontzettend heftig en groot geworden is, is niet te bevatten. Wij weten natuurlijk dat het zo was. Elke keer denk je daar toch aan terug, dat je die vrouw zag zitten. Ook die beelden die je dan ziet… Het is krankzinnig.”

Klinkt compleet irrelevant dat Jeroen in hetzelfde hotel zat als Beth. O ja, dat is ook zo. De zanger is hier gewoon ordinair aan het namedroppen. Blijft het daarbij? Nee, even later wil hij ook per se laten weten dat hij de beroemde voetballer Erling Haaland heeft ontmoet. Ook dát heeft hij vooraf al laten weten in het voorgesprekje met Eva’s redactie.

Erling ontmoet

Jeroen brengt het op een gegeven moment zélf ter sprake als het over Erling gaat. Eva haakt daarop in: “Jeroen, jij hebt hem ook ontmoet. Je hebt niet alleen de moeder van Natalee Holloway ontmoet, maar je hebt ook nog Erling Haaland ontmoet. Wanneer was dat?”

De zanger: “In de herfstvakantie. We waren in Spanje en we gingen in een restaurant zitten aan een ronde tafel met vrienden en onze kinderen waren erbij. We zitten aan een ronde tafel en ik zit met m’n rug naar hem toe en ik ben niet echt een voetbalkenner. Ik ben vaak in de Arena, maar dan om te zingen.”

Grote viking

Het was een hele belevenis, aldus Jeroen. “Mijn jongste zoon is 16 en mijn oudste zoon is gek van voetbal, die heeft ook een tijdje in Chicago gespeeld en die ademt voetbal. En mijn jongste ziet die grote viking zitten en die oudste denkt: dit ga jij niet doen, dit ga jij niet doen. ‘Luuk, blijven zitten.’ En Luuk zegt: ‘Ik ga het toch vragen.’”

“En hij loopt lekker onbevangen naar die tafel toe en zegt: ‘Can I make a picture?’ En hij zegt: ‘No.’ Ik denk: ben jij zo? Hij zegt: ‘First I want to eat and after I’m finishing with eating, you can come.’ Hij is klaar met eten en het is: ‘Come!

Twee woorden, dertien letters: lekker boeiend…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jeroen van der Boom zat in hetzelfde hotel als Beth Holloway. Boeiend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen