Telegraaf hoort in wandelgangen: ‘Eva Jinek twijfelt écht over RTL’

Het is nu dik een maand geleden dat Eva Jinek riep dat RTL wel met haar door wil, maar dat zij die beslissing pas later wil nemen. Een onhandige uitspraak of twijfelt ze écht over haar contract?

Eva Jinek © RTL

Het lijkt erop dat Eva Jinek écht niet meer zo zeker is van haar toekomst bij RTL 4. Het is zo goed als zeker dat ze haar topsalaris van 1,2 miljoen euro per jaar moet inleveren – mogelijk tot wel 600 duizend euro – maar het is ook een feit dat de NPO volgend jaar uitkomt op een salarisplafond van zo’n 250 duizend euro. Wil Eva zó diep springen?

‘Eva twijfelt écht’

Er zitten voor Eva drie voordelen aan een overstap naar de NPO: ze kan dan een talkshow maken om zeven uur ’s avonds wat beter te combineren is met haar gezinsleven, het is prestigieus om in de voetsporen te treden van De Wereld Draait Door én ze kan vanwege haar salarisval mogelijk nóg meer vakantie eisen dan ze nu al heeft.

Jordi Versteegden, mediajournalist van De Telegraaf, stelt in de podcast Strikt Privé dat haar twijfel echt serieus is. “Ik hoor echt in de wandelgangen, gisteren nog, dat ze er écht nog niet uit is of ze bij RTL wil blijven, ja of nee. Dat wordt nog wel even spannend.”

Topsalaris gered?

Voor de beeldvorming zal het Eva ongetwijfeld helpen dat ze haar seizoen nu mag afsluiten zónder de stevige concurrentie van Vandaag Inside, dat met vakantie is gegaan. Ze scoorde gisteren zonder VI tegenover zich ineens vele malen beter. “Jinek profiteert wel een beetje van de afwezigheid van de mannen”, aldus Jordi.

Zijn collega Evert Santegoeds: “Zo, die zit in de lift en dat werd ook weer een keer tijd misschien, dat ze haar contract voor RTL nog een beetje kan redden, want ze heeft toch wel heel veel last van VI, blijkt nu, want als ze er een avond niet zijn, dan scoort ze meteen 200 à 300 duizend kijkers meer.”

September

Eva heeft in haar talkshow gezegd dat ze is uitgerekend in september. Ze heeft aangekondigd dat ze pas daarna rustig over haar toekomst wil gaan nadenken, dus de verwachting is dat ze in oktober of november bekendmaakt wat ze gaat doen.

Het gekke is dat haar contract al per januari afloopt, dus het zou kunnen dat ze RTL – net zoals ze eerder bij de NPO deed – op het laatste moment behoorlijk met de gebakken peren achterlaat.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Buiten het geld om, wat denkt u dat beter is voor de carrière van Eva Jinek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen