Persalarm: Isa Hoes stopt na 13 jaar met Rachel Hazes-achtige act

Groot nieuws op deze zonnige zaterdagmiddag: Isa Hoes stopt na een periode van maar liefst dertien jaar met haar Rachel Hazes-achtige act. “Ik ben klaar met het onderwerp Antonie.”

Isa Hoes en Rachel Hazes © RTL

Na een periode van toenemende kritiek stuurt Isa Hoes nét op tijd bij. Ze voorkomt het total loss rijden van haar imago door aan de handrem te trekken als het gaat om commerciële initiatieven over haar overleden liefdespartner Antonie Kamerling. En daarmee komt haar Rachel Hazes-achtige act na een periode van dertien jaar ten einde.

Isa stopt ermee

Isa heeft eindelijk genoeg van al die toneelstukken, films en boeken over Antonie, dus we hoeven definitief geen merchandiselijn met Antonie-badslippers, Antonie-vliegers en Antonie-mokken meer te verwachten bij de Lidl. “Ik ben er eerlijk gezegd zelf nu wel klaar mee. Het is mooi zo. Tijd voor een nieuwe fase”, zegt ze in De Telegraaf.

Kennelijk wil Isa korte metten maken met de Rachel-vergelijking, waar ze zich ontzettend aan schijnt te ergeren. “Dat komt natuurlijk ook door de verfilming van mijn boek over hem”, zegt ze nu. “Die rechten waren lang geleden al verkocht, maar voordat de film er dan eindelijk is, ben je jaren verder.”

Goed idee

Soms komt alles gewoon in één keer, aldus Isa. “En Merlijn, mijn zoon, wilde heel graag een boek over rouwverwerking met mij maken. Ik zei: ‘Ik ben eigenlijk wel klaar met dit onderwerp,’ maar de uitgever vond het wel een goed idee. En toen dacht ik: nou ja, als ik er mensen mee kan helpen, dan moet ik het misschien toch maar doen.”

Om eventuele kritiek voor te zijn heeft Isa wel besloten om haar borstkanker geheim te houden. “Ik ben heel blij dat ik het alleen met mijn inner circle heb gedeeld, zodat niet half Nederland er meteen van alles van zou vinden. Zoals ‘zielig’, ‘aanstellerig’ of weet ik veel wat er allemaal over me wordt gezegd.”

Rachel-vergelijking

Albert Verlinde, de zwager van Isa, gaf onlangs aan dat hij het wel snapt dat mensen haar met Rachel vergelijken. “Ik vind dat vervelend, maar ik snap ook wel dat het wordt gezegd. Als dingen tegelijk komen, kan men dat denken.”

Hij vervolgde: “Ik vind altijd: je moet naar ieder signaal luisteren. Als mensen dat vinden, dan moet je je er iets van aantrekken. Wie weet was het ook even te veel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Isa Hoes 'weet niet' of Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius ruzie hebben. Zegt genoeg?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen