Pijnlijk: duur GTST ook dit jaar overtroffen door zomerse vervanger

Het begint een traditie te worden: elk jaar als GTST met zomervakantie gaat, ziet RTL 4 de kijkcijfers om acht uur ’s avonds omhoog schieten. Ruben Nicolai scoort ook dit jaar met zijn quiz.

Ruben Nicolai en GTST © William Rutten, Jasper Suyk

Het schijnt het allemaal fantastisch te doen op Videoland, maar als Goede Tijden Slechte Tijden zo matigjes blijft scoren om acht uur ’s avonds op RTL 4, is het dan niet tijd om die hele soap naar on demand te verhuizen? Dan kun je op dat tijdstip iets programmeren waar de traditionele, lineaire kijker wél massaal voor valt.

Beter dan GTST

Het blijft een merkwaardig verschijnsel dat de goedkopere zomerse vervanger Ik Weet Er Alles Van met Ruben Nicolai beter scoort dan GTST in het hoogseizoen. De nieuwe serie afleveringen van de quizshow begon gisterenavond met 750 duizend kijkers (18 procent marktaandeel), goed voor een plekje in de kijkcijfer top 10.

Ook in de commerciële doelgroep scoort Ruben goed met maar liefst 23 procent marktaandeel, weet kijkcijferkenner Joost Maiburg van RTL Boulevard. Hij schrijft: “Het is goed van start gegaan en scoort hoger dan GTST, dat vorige week maandag 696 duizend kijkers trok (afgelopen week gemiddeld 739 duizend).”

Meteen weer hoger

Het valt ook Tina Nijkamp, stamhoofd der kijkcijferdeskundigen, op dat GTST lineair duidelijk de mindere partij is. “Het is meteen weer hoger dan GTST lineair scoort. Maar GTST wordt uitgesteld ontzettend veel bekeken, dat zal met deze quiz een stuk minder zijn. Maar prachtige score dus voor Ruben”, schrijft ze.

Het lijkt erop dat RTL 4 de kritiek op de tegenvallende lineaire kijkcijfers van GTST al een beetje zag aankomen met Rubens hitquiz in aantocht, want de afgelopen maanden heeft RTL Boulevard ontzettend veel promotie gedaan voor de soapserie. Er is daar herhaaldelijk gejubeld over de goede uitgestelde kijkcijfers van de Ludo en Janine-show.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen