Luuk Ikink sluit niet uit: ‘Voelde gravin Eloise dat ze gefilmd werd?’

Luuk Ikink sluit niet uit dat gravin Eloise het gevoel had dat ze stiekem gefilmd werd toen ze besloot om flink tekeer te gaan tegen de ‘nepracist’ van omroep PowNed. “Dat kan.”

Luuk Ikink © PowNed, RTL

Er is flink wat te doen om een tv-fragmentje waarin gravin Eloise vollédig tekeergaat tegen een acteur die door omroep PowNed is ingehuurd om een racist te spelen. Het was de bedoeling van de omroep om te testen wat omstanders doen als ze racisme waarnemen. Gravin Eloise besloot om in te grijpen toen ze op een terras racistische teksten hoorde.

‘Voelde Eloise het?’

Veel mensen wantrouwen de beelden, maar PowNed zweert bij hoog en bij laag dat het absolúút niet in scène is gezet. Eén ding is zeker: gravin Eloise heeft expliciet toestemming gegeven om de beelden uit te zenden, dus ze vindt het ook wel prettig dat haar nobele ingrijpen zo in beeld wordt gebracht.

Wat denkt Luuk Ikink, de grote ster van RTL Boulevard, ervan? Denkt hij ook dat het in scène is gezet? “Dat weet ik niet, hoor. Ik weet dat niet. Ik heb het drie keer zitten kijken. Wat misschien wél zou kunnen is dat zij op een gegeven moment doorhad van: hé, misschien word ik hier wel in de maling genomen en heeft ze daarop geacteerd. Dat kan.”

Niet naturel

Als Eloise dat wist, dan is haar reactie natuurlijk niet helemáál naturel. “Maar ik denk niet dat zij in het complot zat. Dat geloof ik niet”, aldus Luuk in de ochtendshow van Radio 538.

Diskjockey Tim Klijn: “Zij heeft achteraf wel toestemming gegeven om het uit te zenden, want je moet dan zo’n quitclaim tekenen en er wordt overlegd van: wat mag er wel in en wat niet? Er is dus wel heel bewust gezegd van… Voor haar pr is het denk ik wel goed als dit naar buiten komt.”

‘Zou ik ook doen’

Dat beaamt Luuk. “Ja, dat denk ik ook wel. Natuurlijk. Ja, ik zou het ook laten uitzenden als ik zo had gereageerd. Dan had ik ook gedacht: ja, zend maar uit, ik doe alleen maar dingen goed, toch?”

Sidekick Niels van Baarlen: “Overigens superknap, hè, als er niks geregisseerd is en ze gewoon de stoute schoenen aangetrokken heeft.”

Tim: “En als het geacteerd is, dan is het een fantastische actrice, want het kwam wel heel geloofwaardig over.”

Luuk: “Ja, dat vond ik ook.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat deze scène met gravin Eloise honderd procent authentiek is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen