Linda de Mol gehavend uit Voice-rel: ‘Ze heeft beschadigd haar’

Het lijkt erop dat de stress van het Voice-schandaal de haardos van Linda de Mol heeft aangetast. Ze heeft volgens de bekende haarspecialiste Bianca Vink aantoonbaar beschadigd haar.

Nikkie Plessen en Linda de Mol © RTL

Linda de Mol leeft al anderhalf jaar in een soort nachtmerrie. Sinds haar liefje Jeroen Rietbergen bekende dat hij zich als bandleider van The Voice of Holland grensoverschrijdend heeft gedragen, staat haar leven op de kop. Zeker nu hij vervolgd wordt wegens verkrachting, zijn haar cortisolwaarden ongetwijfeld flink gestegen.

Chronische stress

Al die stress kan invloed hebben op het haar van Linda. Wanneer een persoon onder chronische stress staat, kan dit leiden tot een verstoring van de normale haargroeicyclus.

Door zo’n verstoring komen meer haren tegelijkertijd in de rustfase terecht, waardoor ze uiteindelijk uitvallen. Dit kan leiden tot diffuus haarverlies, waarbij het haar gelijkmatig dunner lijkt te worden over de hele hoofdhuid. Is dit momenteel ook het geval bij de gevallen tv-koningin?

Dunner haar

Bianca Vink, de extensionsspecialist van sterren als Inge de Bruijn, Sylvia Geersen en Famke Louise, stelt in de Weekend dat Linda hoognodig eens onder handen genomen moet worden. “Omdat ze héél fijn en ietwat beschadigd haar lijkt te hebben”, zegt ze in het tijdschrift.

Linda maakte onlangs voor het eerst in anderhalf jaar tijd weer eens haar opwachting op de rode loper en daar leek ze naast een gekneusde pols inderdaad wat dode punten te hebben. Het trimmen van de gespleten punten is de enige manier om ervan af te komen en verdere schade aan het haar te voorkomen.

Gezond haar

Hoe zou Bianca de SBS 6-ster kunnen helpen? “Wij houden tussentijds de extensions altiid heel goed in de gaten, met bijvoorbeeld botox-behandelingen of split-ender behandelingen, dat zorgt voor gezond haar zonder gespleten punten. Linda en Nikkie zin hier meer dan welkom om dat te ondervinden.”

Huh? Nikkie? Ja, het gaat hier over Nikkie Plessen. Die loopt tegenwoordig rond met een soort vogelnest op haar hoofd en dat ziet er dus ook niet goed uit. “Het schijnt dat ze heel veel weaves heeft, maar ik ben van mening dat als je fijn haar hebt, dat niet goed voor je haar is. Ook zou ik graag met haar aan mooiere lokken willen werken.”

Andere factoren

De relatie tussen de Voice-stress en het dunner wordende haar van Linda is overigens niet met zekerheid vast te stellen. Het is ook mogelijk dat andere factoren, zoals genetica, voeding en gezondheidstoestand, een rol spelen bij haarverlies of dunner wordend haar.

Als iemand zich zorgen maakt over haarverlies of de gezondheid van het haar, is het altijd raadzaam om een arts of dermatoloog te raadplegen voor een professionele beoordeling en advies.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Linda de Mol wel eens met een korter kapsel willen zien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen