Bridget Maasland vindt Meilandjes te veel op televisie: ‘Uitmelken!’

Bridget Maasland denkt dat er dit seizoen echt veel te veel afleveringen van Chateau Meiland worden gemaakt. Ze vreest voor een overkill. “Ik vind het wel wat veel, ja. Het wordt uitgemolken.”

Bridget Maasland en Meilandjes © RTL, William Rutten

Voor het eerst lijkt het erop dat de kijkcijfers van de Meilandjes toch wat onder druk staan. Martien Meiland heeft ooit gezegd alleen door te gaan als er ruim 1 miljoen mensen blijven kijken, maar nu zakken ze wel heel ver onder die ondergrens. Ze bleven van de week zelfs steken op slechts 680 duizend kijkers.

Langste tijd gehad?

Kan Chateau Meiland nog lang door of is de uiterste houdbaarheidsdatum nu wel in zicht? Bridget Maasland vraagt het zich af in de BLVD Podcast. “Zit je op het achtste seizoen daarvan te wachten?”, vraagt ze aan collega Rob Goossens.

Rob: “Nou, ik moet heel eerlijk zeggen: drie seizoenen geleden had ik het wel gezien. Omdat het uiteindelijk het verbouwen is waar het echt leuk wordt. Maar dat ze na al die tijd toch nog steeds in blinde paniek raken als er een keer een draadje losschiet. Ja, dat weten we nu wel… Dus ja, maar ik denk ook niet dat ik echt doelgroep ben voor Chateau Meiland.”

Dertien afleveringen

De kritiek is nu dat Chateau Meiland ‘saai, lang en eentonig‘ is geworden en daar kan Rob zich wel in vinden. “Ik kijk plichtmatig drie afleveringen per seizoen. En ik heb inmiddels begrepen dat ik dit seizoen dertien afleveringen niet ga zien, want ze zijn het lekker aan het uitmelken bij Talpa”, zegt Rob.

Dertien?! Dat vindt Bridget dus echt een overdosis: “Zo veel? Vind ik wel wat veel, ja. Maar ja, het is ook wel een van de weinige goed scorende programma’s die ze natuurlijk op dit moment hebben [bij SBS 6].”

Uitgemolken

Ja, dat moet Rob beamen. “Ja, ze hebben Vandaag Inside, Massa is Kassa en de Meilandjes.”

Bridget: “En het wordt allemaal goed uitgemolken.”

Rob: “Ja, precies. De Meilandjes worden natuurlijk ook goed betaald. Dus ik snap wel dat ze dan zeggen: ‘Dan moeten jullie er ook voor werken.'”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat SBS 6 beter even een seizoen kan overslaan met de Meilandjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen