Britt Dekker zegt last minute talkshow af: ‘Helemaal de weg kwijt’

Britt Dekker heeft op het laatste moment haar optreden in de nieuwe talkshow Marcel & Gijs afgezegd, ondanks dat ze had beloofd om langs te komen. “Ze is helemaal de weg kwijt.”

Britt Dekker © SBS 6

Het is voor een beginnende talkshow belangrijk om enige houvast te hebben, zeker als het gaat om de gastenlijst. Toch wordt het nieuwe programma Marcel & Gijs, de zomerse vervanger van Vandaag Inside, nú al geplaagd door een afzeggende gast. Eigenlijk zou de in opspraak geraakte Britt Dekker vanavond langskomen, maar dat gaat niet door.

Plots afgezegd

Marcel van Roosmalen denkt erover om haar te laten vervangen door Jan Slagter, die gisterenavond ook te gast was in de eerste aflevering. “Hij komt waarschijnlijk morgen weer, hoor ik net, want Britt Dekker heeft afgezegd. Toen dachten we: laat Jan Slagter nog een keer komen, en hij is enthousiast. Ik ben nu aan hem gewend, dus leuk natuurlijk.”

Daar is Evert Santegoeds minder enthousiast over. Hij zegt in Shownieuws: “Ik vond het een prima show en het vermoeden bestaat dat het nog wel wat zou kunnen worden, maar twee dagen op een rij Jan Slagter… Ik weet niet of dat een goed idee is.”

Waar is Britt?

Wat is er precies aan de hand met Britt? Is ze bang om gevraagd te worden naar de aanhoudende verhalen over haar onaardige gedrag in het echt? En de moeite die ze heeft om met kritische opmerkingen om te gaan? Ze is door mediajournalist Mark Koster zelfs een ‘arrogant stuk vreten‘ genoemd.

Showkenner Bart Ettekoven stelt dat het gewoon een agendadingetje is. “Britt Dekker had toegezegd om te zullen komen, maar die was dat even vergeten te overleggen met haar management, dus nu blijkt ze ook al opnames te hebben voor AvroTros en de kans bestaat dat die opnames uitlopen.”

‘De weg kwijt’

Britt is dus niet van de partij. “Ze heeft inderdaad last minute – althans, vanochtend al – afgezegd voor morgen, maar ze heeft wel beloofd om volgende week aan te schuiven, want zij vond het leuk.”

Ook Johan Derksen heeft er een mening over. Hij zegt: “Het grootste probleem is natuurlijk om iedere avond een leuke hoofdgast te vinden, want kijk: die Britt zegt nou alweer af, want ja, die is helemaal de weg kwijt, maar dan zit je al meteen met een probleem. Als je in de B-categorie komt waar alle talkshowtafels mee volzitten, dan win je het niet.”

Glimlach

Overigens is Johan best wel te spreken over de eerste aflevering van Marcel & Gijs, ondanks dat er op sociale media ook veel negatieve reacties klinken. “Ik heb met een glimlach zitten kijken. Ik was al eerder fan van ze, want ik heb ook als eerst gezegd binnen Talpa gezegd: ‘Die moet je binnenhalen.’”

En presentator Gijs Groenteman zelf: “Het was de eerste en daar ben ik heel tevreden over. Ik vind het altijd gezellig om iets met Marcel te doen. Lekker op pad, lekker in het theater of in een tv-studio; ik ben al heel snel tevreden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Britt Dekker geconfronteerd moet worden met haar lange tenen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen