Angela de Jong: ‘Nederland is toe aan een jaar Gordon-pauze’

Angela de Jong denkt dat Gordon er goed aan doet om na het verlopen van zijn SBS 6-contract op 1 december even een jaartje weg te blijven uit Nederland. “Daar zijn we aan toe.”

Angela de Jong en Gordon © SBS, NPO

Gordon wil naar eigen zeggen helemaal niet bekend zijn, maar natuurlijk heeft hij de hoeveelheid media-aandacht die hij krijgt volledig in eigen hand. Nu hij voor de zoveelste keer is verdwenen van Instagram, verschijnen er immers nauwelijks meer artikelen over hem in de showmedia. En wat Angela de Jong betreft, trekt hij deze lijn ook door in zijn werk.

Jaartje in Dubai

Het contract van Gordon bij SBS 6 loopt op 1 december af en daar is hij zelf heel blij mee omdat het hommeles is met John de Mol. Het tv-avontuur van de entertainer lijkt daarmee voorlopig voorbij. Een overstap naar de NPO is namelijk extreem onwaarschijnlijk en RTL zal hem niet overwegen uit angst voor imagoschade.

Jammer? Angela vindt van niet. Zij juicht het in de AD Mediapodcast zelfs toe. “Ik heb een paar keer wat stukjes van Wat Een Uitvinding gekeken en ja, dan doet hij heel erg zijn best om de leuke presentator uit te hangen. Ik denk dat heel Nederland eraan toe is dat Gordon even lekker een jaartje in Dubai blijft zitten. Toch?”

‘Hoe kan het?’

Collega Marcus den Blanken vraagt zich af waar het mis is gegaan met Gordon. “Wat ik mij afvraag: hoe komt het dat toen hij nog bij RTL 4 zat, er wel eens dingen lukten en het ook nog wel af en toe aardig was om naar te kijken? Maar sinds hij overgestapt is naar Talpa heeft hij voor mij alleen maar dingen gedaan die… Behalve dat met de 100-jarigen.”

Dat was wél een leuk programma, aldus Marcus. Daarop zegt Angela afgemeten: “Het eerste seizoen, ja.”

Marcus: “Voor de rest heeft hij alleen maar dingen gedaan die of niet bij hem passen of waarbij zijn rol niet klopt. Ik vraag me dan af: hoe gaat zoiets?”

Op z’n retour

Angela denkt dat Gordon ook bij RTL 4 al in een neerwaartse spiraal zat. “Ook voordat hij overstapte naar SBS was hij bij RTL 4 al lang op zijn retour. Keken er echt heel weinig mensen naar. Net als naar Wendy van Dijk. Die had dan het geluk dat ze The Voice nog had, waarbij ze in een format stond dat sowieso miljoenen kijkers trekt.”

Ze vervolgt: “Maar ook als Wendy van Dijk het alleen moest doen, dan sloeg ze ook geen deuk in een pak boter. Dus ja, dat was bij Gordon ook zo. Daar hebben we nog die hele rel over gehad, want ik had geschreven dat hij op zijn retour was en daar was hij zo boos over.”

Woeste Gordon

Gordon sloeg enórm aan op de omschrijving ‘op z’n retour’. Hij was echt in alle staten. “Toen moesten we bij De Wereld Draait Door gaan zitten ’s avonds, waar hij niet op kwam dagen uiteindelijk. Dat was over die column. Dus ja, weet je, dat was vijf jaar geleden al heel duidelijk.”

Ze besluit: “Maar ja, John de Mol dacht: als ik maar genoeg genoeg sterren vergaar en daar een soort sterrenzender mee bouw, dan wordt het wel wat. Nou, de geschiedenis heeft al een paar keer uitgewezen dat het zo niet werkt. En nu zie je dat ook.”

AD Mediapodcast

De AD Mediapodcast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een jaar lang Gordon-pauze: is dat redelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen