Jan Versteegh na zomer níet terug met Lingo: ‘Op de reservebank?’

Het lijkt erop dat Jan Versteegh zijn belangrijke presentatieklus Lingo kwijtraakt, want het spelletje keert na de zomer niet terug. Belandt hij op de reservebank of zit er nog iets in de pijplijn?

Jan Versteegh © William Rutten

Jan Versteegh is nooit écht doorgebroken als televisiester. Het kabbelt allemaal een beetje en dat is maar aan één ding te wijten: hij is inwisselbaar. Heel inwisselbaar. En nu lijkt hij ook nog eens zijn vaste tv-klus Lingo kwijt te raken. Het zat er vanwege de lage kijkcijfers al een beetje aan te komen, maar na de zomer staat het spelletje niet meer in de schema’s.

Lingo eruit

Het was vandaag weer schemadag: alle grote tv-zenders hebben hun programmering voor de maand augustus onthuld. Een belangrijke maand, omdat in de laatste week traditiegetrouw het nieuwe tv-seizoen losbarst. En wat blijkt? De nieuwe vooravond van Net5 die op 28 augustus van start gaat, bevat géén Lingo en 50/50 meer.

Tina Nijkamp, tv-kenner en oud-SBS-baas, schrijft op haar veelgelezen kanaal: “Jan Versteegh krijgt een heel rustig najaar, want Lingo is verdwenen uit de schema’s van Net5. En zo lijkt het quizavontuur van de vrouwenzender voorbij.
50/50 en Lingo worden vervangen door de Australische MasterChef, altijd goed voor mooie kijkcijfers.”

En Jan dan?

Dat ze met Lingo stoppen verbaast Tina niet. “Zoals ik afgelopen maart al aankaartte: het is gewoonweg niet rendabel. Te lage kijkcijfers en ook niet goed voor het imago van Net5.”

De grote vraag is nu wel wat er met Jan gaat gebeuren. “Wat Jan Versteegh gaat doen? Geen idee.”

Even later: “Volgens DM-berichten is Jan Versteegh een seizoen Klein Maar Fijn aan het opnemen. In ieder geval dus nog wel een klus voor Jan. Maar wat een teleurstelling is het tot nu toe geweest, zijn overstap van BNNVARA naar SBS…”

Kwis met Ballen

Jan had volgens Tina een prima kandidaat geweest voor de presentatie van De Kwis met Ballen, de ietwat inhoudsloze spelshow die Johnny de Mol sinds afgelopen weekend presenteert. “Dit type quizzen past veel beter bij Winston, Rob Kemps of Jan Versteegh?”

En ook voor Lettrix, eveneens een spelshow met woorden, is Jan gepasseerd. Die nieuwe show wordt vanaf volgende week maandag gepresenteerd door Dyantha Brooks en Patrick Martens.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen