Yvonne Coldeweijer weet wat Robert Jensen verdient: ‘Tónnen!’

Yvonne Coldeweijer weet wat Robert Jensen, de broer van Frank Dane, verdient met zijn online talkshow over complotten. Het gaat volgens haar om honderdduizenden euro’s. “Per maand.”

Robert Jensen en Yvonne Coldeweijer © NPO, YouTube

Het is volgens Yvonne Coldeweijer nogal hilarisch dat Albert Verlinde zo geringschattend doet over de online talkshow van Robert Jensen. Ze wijst erop dat hij daar óngelooflijk veel geld mee verdient, nog meer dan reguliere tv-sterren opstrijken. “Wat Robert doet, daar heb ik zoveel respect voor”, zegt ze in haar podcast De Juice Show.

Tonnen per maand

Robert is een topondernemer, vindt Yvonne. “Dat je zegt dat er geen haan meer naar hem kraait, dat is echt zó niet waar. Deze man, hè, weet je hoeveel abonnees hij heeft, hoeveel donateurs? Tussen de 10 en de 20 duizend per maand. En dat weet ik omdat ik ook bij hetzelfde ding heb gezeten, Petje.af.”

De volgers van Robert kunnen hem via Petje.af steunen door automatisch een bedrag per maand over te maken. De standaardopties variëren van 5 tot 100 euro per maand. “Die krijgt donaties, daar betaalt hij geen belasting over, hè? Deze man, ik zweer het je, die harkt tónnen binnen per maand. Tonnen.”

Petje af voor Robert

Yvonne vindt het ongelooflijk knap van Robert. “Petje af, letterlijk, voor Robert Jensen die dit in zijn eentje op internet doet. Want ze doen net alsof als jij op internet zit, dat je dan niet meer meetelt. Je telt alleen maar mee als je op tv komt. Wat?! Dat is echt prehistorisch. Hij heeft een fanbase van heb ik jou daar en die casht keidik daarop.”

Ze benadrukt wel dat ze niet per se achter de inhoud van Roberts programma staat. “Dan hebben wij het niet over de inhoud, hè. Waar iemand het over heeft, dat interesseert me geen hol. Al lullen ze dat de aarde plat is. Het interesseert me niet, maar het gaat erom: ik heb respect voor ondernemers.”

‘Hij is een rebel’

Mediajournalist Mark Koster steunt Robert in zijn ruzie met Albert. “Ik ben helemaal Jensen in dit kamp. Ik heb wel eens voor hem gewerkt zelfs. Ik vind Jensen gewoon: wat hij zegt, dat raakt soms kant noch wal, maar ik vind hem als ondernemer en als mediapersoonlijkheid… Hij is een rebel, hij staat rechtop in zijn eigen soevereine wereld.”

Yvonne: “Hij doet ook aan waarheidsvinding. En heel veel mensen denken dan van: oeh en de corona en dit dat. Maar het is zo leuk dat mensen zoeken naar de waarheid, I love it.

Laffe man

Haar co-host Mark: “Albert Verlinde, dat vind ik dan het meest… Dat hij zegt dat Robert Jensen niks meer is, dat is natuurlijk onjuist. En ik vind Albert Verlinde eigenlijk, dát vind ik pas een laffe man.”

Yvonne: “Eigenlijk is hij degene die wel een beetje wegkruipt.”

Mark: “Hij is een wegkruiper, hij is een laffe man. (…) Het is altijd een man die voor de winnaars kiest en dan naar beneden gaat trappen. Hij zit dan aan zo’n tafeltje bij de drie godfathers van de tv nu en dan gaat hij een beetje naar Jensen lopen trappen. Kom op, man.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Robert Jensen écht gelooft in al die complotten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen