Rijk Hofman weigert job bij John de Mol: ‘Zelfs niet voor 3 miljoen’

Rijk Hofman, het broertje van Tim Hofman, staat niet open voor een exclusief contract bij het televisiebedrijf van John de Mol. “Echt, al gaf hij me 3 miljoen: ik zou daar niet heen gaan.”

Rijk Hofman en John de Mol © Instagram, William Rutten

De trukendoos die Tim Hofman heeft opengetrokken is desastreus geweest voor hét belangrijkste tv-kindje van John de Mol: The Voice of Holland. De tv-miljardair is zó klaar met de presentator dat hij zelfs de belofte brak om nog een keer aan te schuiven in zijn programma BOOS. Maar richt die ergernis zich ook tot Tims familie?

Minder kansen?

Tim heeft twee broertjes die ook wat proberen voor te stellen in de media: Rijk en Sam Hofman. Samen maken ze een vulgaire podcast waarin ze elke keer vertellen hoeveel vrouwen ze de afgelopen week weer hebben gedaan. Krijgen zij door de acties van Tim minder kansen in de media?

Youtuber Robbert Rodenburg vraagt het zich af. “Heb jij het wel eens moeilijk gevonden dat Tim dingen aanpakt in het televisielandschap of überhaupt en dat jou dat in principe indirect ook zou kunnen raken of kansen voor jou weghaalt? Ik denk niet dat John de Mol jou zo heel snel morgen op de koffie zou vragen.”

‘Nooit naar John!’

Daar reageert Rijk schouderophalend op. Hij zegt in de talkshow Open Kaart: “Echt, al gaf hij me 3 miljoen: ik zou niet naar John de Mol gaan. Ik wil niet presenteren. Ik wil niet voor John de Mol werken. Ik wil niet voor SBS. Ik snap wat je bedoelt, maar daar heb ik nooit moeite mee gehad. Ik doe mijn eigen ding.”

Hij vervolgt: “Ik heb echt niks met Tim te maken, qua werk ook niet. Wat ik echt heb te danken aan Tim, is heel veel van mijn mentale gezondheid. Hij zegt altijd: ‘Je krijgt trouwens nog een factuur voor mentale hulp, als psycholoog.’ Daar heb ik veel meer aan te danken dan als het gaat om mijn carrière.”

Psycholoog Tim

Wat heeft Tim dan voor hem gedaan? “Tim was altijd degene waartegen ik kon praten. Tim en ik hadden hetzelfde meegemaakt, Tim is negen jaar ouder, dus hij had negen jaar langer de tijd om mentaal dingen voor zichzelf uit te vogelen en daar had ik direct profijt van. Hij deed het allemaal alleen.”

Hij vervolgt: “Carrièrewise denk ik ook wel, maar ik kan nu niet een voorbeeld geven. Maar als ik me echt echt slecht voel of als er echt echt iets is, dan wel. Dan is Tim wel de eerste, maar ik kan het nu eigenlijk wel zelf. Hij heeft me een soort van getraind daarin. Dat is ook wel weer fijn, dan laat ik hem ook wel met rust.”

Wat heeft hij Tim gestuurd na zijn prijswinnende Voice-uitzending? “Ik ben trots op je.”

Open Kaart

Het interview met Rijk:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Rijk Hofman als een aanstormend talent?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen