Rob Goossens hoopte al jaren op een baantje bij RTL Boulevard

Rob Goossens hoopte al jaren op een baantje bij RTL Boulevard toen hij daar drieënhalf jaar geleden daadwerkelijk aan de slag ging. “Ja, ik had dat echt zo bedacht.”

Rob Goossens © RTL

De tv-carrière van Rob Goossens begon in januari 2019, toen hij aan de slag ging als een van de deskundigen in het snel geflopte 6 Inside. Dit programma met Albert Verlinde en Jan Versteegh moest de tv-vooravond flink gaan opschudden, maar werd na een paar maanden al van de buis gehaald door SBS 6.

Ooit bij Boulevard

Rob was toentertijd ook nog werkzaam als mediajournalist van De Telegraaf. “Ik heb toen bedacht van: nou, ik wil op een dag namens De Telegraaf bij Boulevard aan de desk staan”, vertelt hij in de podcast De Weg Naar Succes.

De interviewer van dienst: “Dat heb je echt zo bedacht?”

Rob: “Ja. Ik had geen idee op dat moment hoe ik ooit bij Boulevard zou gaan belanden, maar ik vond wel dat dat een graadmeter was van of mijn missie als mediaverslaggever zou lukken. Ik vind dat de grootste krant van het land gewoon een ‘belangrijke’ mediaverslaggever hoort te hebben. En belangrijk is ook dat je in andere media wordt aangehaald.”

‘Zat in mijn hoofd’

Het belangrijkste podium dat je in Nederland kunt bedenken op mediagebied is RTL Boulevard, meent Rob. “Omdat er gewoon elke dag 800 duizend tot een miljoen kijkers klaar zitten. Dus dat had ik in mijn hoofd. En uiteindelijk is dat gelukt, maar dat was wel ook meer geluk dan wijsheid.”

Albert Verlinde himself strikte Rob eerst voor 6 Inside. Albert zag wel wat in Rob nadat hij hem had geïnterviewd voor de krant. “Ik had dus in mijn hoofd zitten van, nou, vraag me niet hoe, maar ooit sta ik bij Boulevard. Mag over vijf jaar zijn, ik vind alles prima, maar ooit sta ik daar. En toen dacht ik van: ja, hier moet ik toch wel serieus over nadenken.”

Kans afwachten

RTL Boulevard was op dat moment een beetje ‘ingekakt’, aldus Rob. “6 Inside ging de kussens opschudden en Albert is natuurlijk op entertainmentgebied een absolute icoon, en ook echt een voorbeeld voor mij. Ik dacht: als je met de grote Albert Verlinde kunt werken, ik kan wel wachten tot mijn kans bij Boulevard komt, maar het moet maar gebeuren.”

Het 6 Inside-avontuur was van korte duur, maar zo kwam hij wel bij Boulevard in het vizier. “Bij Boulevard vonden ze de opstootjes die ik in de uitzending met Albert had wel leuk, dus bij hen was ik opgevallen dankzij 6 Inside. Ik had contact met Luuk via Twitter vooral en ik had ook al een keer koffie gedronken met Luuk.”

‘Nu is het leuk’

Luuk heeft zijn best gedaan voor Rob. “Die had al, maar dat was volgens mij vooral hypothetisch, gezegd van: ‘Moet je niet gewoon bij Boulevard komen?’ Dat zat dus al eigenlijk een beetje in mijn hoofd, van: ooit moet ik naar Boulevard.”

Na een afkoelperiode van zes maanden na 6 Inside ging Rob aan de slag voor Boulevard. “Ik vind mezelf niet voor televisie gemaakt, maar ik ben origineel in mijn gedachten en daar zit mijn grote toegevoegde waarde denk ik ook voor een programma als Boulevard.”

Inmiddels werkt Rob al drieënhalf jaar bij Boulevard. “De spanning is echt wel anderhalf jaar gebleven. En in die anderhalf jaar heb ik 200 uitzendingen gedaan ofzo. En pas daarna begon ik het gevoel te krijgen van: nu is het leuk.”

De Weg Naar Succes

De podcast De Weg Naar Succes:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke entertainmentkenner ziet u het liefst aan de desk van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen