‘Rutger Castricum zit zich vreselijk in te likken bij Johan Derksen’

Rutger Castricum wekt als nieuwe vaste gast van Vandaag Inside ongekend veel ergernis op bij Victor Vlam. “Ik zit me echt enorm te ergeren aan die gast. Ik wil gewoon tomaten naar de tv gooien!”

Rutger Castricum © SBS 6

Het is voor Rutger Castricum nog steeds een beetje aftasten bij Vandaag Inside: hij straalt als nieuwe vaste gast nog altijd wat ongemak uit. Volgens critici probeert hij vooral veel mee te lachen. En juist dat wekt enorme ergernis op bij Victor Vlam, die hard op weg is om ’s lands meest gevreesde mediakenner te worden.

‘Inlikken bij Johan’

Victor ergert zich dus helemaal dóód aan Rutger, bekent hij in de podcast De Communicado’s. “Ik zit me echt enorm te ergeren aan die gast. Het begon met lichte irritatie. Ik zat tomaten tegen mijn televisie te gooien, bij wijze van spreken. Ik werd echt woedend. Dat neplachje is echt verschrikkelijk van hem. ‘Ha ha ha ha’, echt heel hoog.”

Dat neplachje kan hij niet uitstaan. “Dat ik denk van: Rutger, hou op! Het is overdreven, het is hoog. Het is dat je denkt van: hou eens op. En waar het uit voortkomt is dat hij zich heel graag gewoon bij Johan Derksen in wil likken. Hij zit enorm te slijmen.”

‘Een lintje?!’

Wat is volgens Victor het meest treffende voorbeeld van zijn observatie dat Rutger zich aan het inlikken is? “Hij heeft ervoor gepleit dat Johan Derksen een lintje moet krijgen. Als dat geen inlikken is, dan weet ik het niet meer.”

Hij vervolgt: “Zelfs het publiek, want er was geen reactie uit het publiek… Dus als hij zegt dat dit als een grap is bedoeld: niemand was aan het lachen, Rutger. Het was gewoon een totaal belachelijke opmerking.”

Voor schut

Rutger is echt afgegleden, vindt Victor. “Het trieste aan Rutger is dat hij ooit degene was die anderen voor schut zette, nu is hij degene die zich zelf constant voor schut zet, omdat hij zich geen houding weet te geven.”

Hij vervolgt: “Dat is precies het probleem toen Job Cohen werd geïnterviewd door Rutger Castricum. Job Cohen kon zich geen houding geven, nu kan Rutger Castricum zich geen houding geven. Het is echt de tragiek van zijn carrière. Sorry, maar ik vind hem echt mega-irritant.”

Lachje

Een fragment waarin Victor het lachje van Rutger nadoet:

Kijkcijferhorror

Heeft Rutger zijn portie nu gehad? Nee, gisterenavond was een waar kijkcijferdrama voor Rutger, meldt Tina Nijkamp:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen