Publieke opinie over Gordon compléét gekanteld: ‘Drie redenen’

Eén interview van acht pagina’s en de publieke opinie over Gordon is 180 graden gekanteld. Hoe heeft zijn ex-verloofde Gavin Rozario dit voor elkaar gekregen? “Daar zijn drie redenen voor.”

Victor Vlam en Gordon © SBS

Gordon wist tot anderhalve week geleden niet wat hem overkwám: ondanks dat hij bekendstaat als een van de minst populaire artiesten van het land, leefde men massaal mee na zijn laatste relatiebreuk. Die Australische knul waarmee hij datete? Dat was een golddigger! Althans, dat dachten de mensen aanvankelijk. En dat kwam ‘Goor’ heel goed uit.

Effectief interview

De publieke opinie over Gordon kantelde vorige week woensdag echter vollédig, toen de Privé een acht pagina’s tellend interview met de knul in kwestie publiceerde. Gavin Rozario hield zó’n eerlijk, respectvol, maar toch onthullend verhaal, dat het medeleven nu vooral naar hem uitgaat. Want hoe heeft hij het in vredesnaam drie maanden uitgehouden?

Communicatiedeskundige Victor Vlam vindt het ongelooflijk interessant, zegt hij in de podcast De Communicado’s. “We hebben het er wel vaker over: wanneer is een interview nou effectief? En als je één interview hebt wat echt compléét de beeldvorming heeft veranderd, dan is het wel dit interview.”

Drie factoren

Gavin is in no time van golddigger naar ‘slachtoffer van alle nukken van Gordon’ gegaan, aldus Victor. Hij denkt dat daar drie redenen voor zijn. “Ten eerste het feit dat hij zichzelf echt ook niet spaarde. (…) Dan zien mensen ook dat je gelijk hebt. Hij gaf bijvoorbeeld aan dat ze elkaar niet in een casino hadden ontmoet, zoals Gordon zei, maar via Grindr.”

Hij vervolgt: “Ja, dat is natuurlijk iets wat minder leuk is om te vertellen, ook voor hem niet. Maar het geeft wel aan: ik ben bereid om eerlijk te zijn. (…) Dat soort details worden dus blootgegeven. Ook de hevige stemmingswisselingen van Gordon. Ja, het komt echt over als een man die hoge pieken, maar ook diepe dalen heeft.”

Perfecte timing

Het was bovendien de perfecte timing, aldus Victor. “Direct bovenop het nieuws zitten, dat zorgt ervoor dat je de beeldvorming echt in een vroeg stadium kan beïnvloeden. Dus de timing was perfect.”

En de derde reden? “Het laatste – dat is denk ik het meest fundamentele – is dat hij ervoor gekozen heeft om zichzelf niet te laten betalen. Dat dóen roddelbladen wel, dat heeft Evert Santegoeds ook gezegd, maar in dit geval is het niet gebeurd. (…) Als dat wel het geval is, is dat toch een beetje pijnlijk.”

Vijfduizend euro

Je laten betalen door Privé is niet goed voor je geloofwaardigheid, zegt Victor. “Dan gaan mensen zich toch afvragen: al die spraakmakende details, kloppen die echt? Of zeg je dat alleen maar omdat je daarmee de marktwaarde van het interview verhoogt? Dus die schijn heb je altijd tegen. Het gaat ten koste van je geloofwaardigheid.”

Hoeveel is Gavin misgelopen? Victor vroeg het aan Evert, maar die wilde het niet zeggen. “Maar wat ik heb gehoord is dat 5.000 euro een gangbaar bedrag is voor dit soort grote verhalen. (…) Dus deze Gavin, die niet uitzonderlijk rijk is natuurlijk, had 5.000 euro hiervoor kunnen krijgen.”

Maar, zo besluit Victor: “Het is verstandig dat hij dat niet heeft gedaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon de publieke opinie kan doen kantelen door óók een groot interview te geven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen