Pijnlijke tv: Ruud de Wild heeft geen zin in komst Bridget Maasland

Bridget Maasland zal gisteren met gemengde gevoelens naar haar optreden in de reallifesoap van Olcay Gulsen en Ruud de Wild hebben gekeken. De radio-dj was daarin namelijk wel héél eerlijk…

Bridget Maasland en Ruud de Wild © PowNed

Ze kennen elkaar al jaren en tegenwoordig werken ze samen op de radio: Bridget Maasland en Ruud de Wild. Ook in privé gaan ze met elkaar om, maar dat gaat niet van harte. Gisterenavond was in de flopsoap Ruud & Olcay te zien dat er dinervoorbereidingen aan de gang zijn omdat Bridget langs komt om te eten. Een diner met z’n drieën dus.

Life of Yvonne

Het speelt zich af op de dag dat Bridget op de radio klaagt dat Yvonne Coldeweijer haar had gekoppeld aan een of andere vent op een fiets. “Heb je het gehoord? Ik ben van de markt! Dat las ik net bij Life of Yvonne! Er staat in dat ik in Disneyland Parijs met hem was. Met alle kinderen ook. Maar ik was hier! Dat is gek, hè?”, zegt ze in de soap.

Op dat moment zitten Bridget en Ruud nog in de radiostudio. Zij is periodiek te horen als sidekick in zijn radioshow. Ruud daarop: “Dat is heel gek. Life of Yvonne zit er niet vaak naast! Ik volg haar!”

Olcay aan de kook

Ondertussen is Olcay thuis bezig met het voorbereiden van de maaltijd. “Ik word altijd zenuwachtig als we mensen uitnodigen.”

Ruud tijdens een bankgesprekje: “Echt? Het is Bridget. Die ken je al honderd jaar.”

Olcay: “I know, maar ik heb wel altijd faalangst. Als we bezoek krijgen, dan slaan de stoppen door bij mij, terwijl ik heel erg veel zin heb in die mensen, maar ik maak me zo druk aan de voorkant. Als ik bij mensen op bezoek ga, dan is altijd alles goed geregeld en ziet het er gezellig uit en op de een of andere manier krijg ik dat zelf dus nooit voor elkaar.”

Sfeerloos

Bridget zal thuis met verbazing op de bank hebben gezeten over hoe er vervolgens over haar komst gesproken wordt. Olcay: “Ik kan niet wachten tot het bezoek weer weg is, terwijl ik er wel zin in heb.”

Dan geeft Ruud heel eerlijk toe dat hij niet meer wil dat Bridget langskomt. “Ik heb er spijt van.”

Olcay: “Waarom heb je er spijt van? We hadden toch afgesproken dat we meer zouden socialiseren? Ik vind het belangrijk dat we onze vrienden en kennissen vaker uitnodigen en dat het meer een open huis wordt.”

Bridget afbellen?

Dan wordt er gefilosofeerd over wat Bridget nou precies van hen is. Ruud: “Maar is het vrienden of kennissen? Het moet wel duidelijk zijn voor mij.”

Olcay: “Het mag gewoon een slash zijn. Zij is slash.”

Ruud: “Moet ik haar afbellen? Wat is er aan de hand? ‘Sorry, nee, er kwam wat tussen.’”

Olcay: “Ja, precies. ‘Er kwam wat tussen’, hahaha.”

Ruud: “‘Nee, sorry, Daphne Bunskoek komt eten. Dat waren we vergeten.’”

Geen romance

Buitengewoon merkwaardig allemaal. Olcay: “En heb je nooit iets gehad met een van die vrouwen? Ook niet met Daphne?”

Ruud: “Nee.”

Uiteindelijk komt Bridget binnen. Scheldend, omdat er wat rommel is. Ruud tegen haar: “Zijn we nou collega’s of meer vrienden?”

Bridget: “Beide. We zijn meer vrienden.”

Gijs Staverman

Kunnen we dan nu éindelijk door naar de inhoud? Dit wordt immers allemaal uitgezonden op de publieke omroep. Ruud tegen Bridget: “Zou jij het met Gijs Staverman doen? Ik vind Gijs wel een leuke man.”

Bridget: “Ik zou het er wel op kunnen.”

Olcay: “Een beetje burgerlijk, vind ik hem.”

Al die lege dialogen werken kennelijk aanstekelijk: de kijker blijft sprakeloos achter.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Voor de camera zeggen dat je geen zin hebt in de visite van Bridget Maasland. Ben je dan een hork?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen