Dolf Jansen ontmoet Yvon Jaspers, vindt haar totáál niet authentiek

Dolf Jansen heeft geen goede klik met Yvon Jaspers. Ze hebben elkaar wel eens ontmoet en hij vindt de Boer Zoekt Vrouw-ster totáál niet authentiek. “Ze denkt veel na over hoe ze overkomt.”

Yvon Jaspers en Dolf Jansen © KRO-NCRV, NPO

Het is voor Dolf Jansen belangrijk om met zijn cabaret een boodschap over te brengen, ook als het gaat over de ‘boerencrisis’. “Je staat niet satire te maken om iedereen te vriend te houden. Je staat dat te doen omdat je wat te vertellen hebt en je gebruikt de satire om dat over te brengen”, legt hij uit in de podcast 30 Minuten Rauw.

‘Heb je haar gezien?’

Hoewel Yvon zich bewust nauwelijks uitlaat over de stikstofproblematiek, staat de Boer Zoekt Vrouw-ster gevoelsmatig natuurlijk aan de kant van de boeren. “Als je kijkt naar alle discussies die ik met de agrarische sector heb, dat is niet omdat ik boeren haat of Yvon Jaspers, maar omdat ik vind dat er in die sector dingen mis zijn”, zegt Dolf daarover.

Presentator Ruud de Wild vraagt hem dan: “Heb je haar wel eens gezien, Yvon?”

Dolf: “Yvon Jaspers heb ik denk ik in dat tv-programma waar jij ooit geweest bent gezien. Ja, lang geleden.”

Negatief over Yvon

Eigenlijk heeft Dolf geen goede ervaringen met Yvon. “Ik heb haar ook bij Zomerspijkers gehad, een jaar of tien geleden, toen ze net echt heel beroemd was. En, hoe zou ik het zeggen… Dat was niet mijn beste twee uur radio.”

Ruud: “Waarom kwam dat?”

Dolf: “Omdat ik denk dat zij toen al…”

Ruud: “Die zakdoek aan d’r spiegel had?”

Persona

Dolf daarop: “Nou, een persona had die zij uitdroeg en dat is een soort van frisse – toen nog, misschien nog steeds wel – jonge vrouw die gek is op mannen die in de klei staan. En dat is oké, maar ik had te weinig aanhaak daarmee.”

Yvon is volgens hem niet erg authentiek. “Ik denk dat ze, zoals andere beroemde mensen dat ook hebben, teveel nadacht over hoe ze overkwam en niet gewoon lekker twee uur ging ouwehoeren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen