‘Koning Willem-Alexander baalt van koninklijke band met Gordon’

Het zal koning Willem-Alexander ongetwijfeld een doorn in het oog zijn dat prins Bernhard jr. zich zo nadrukkelijk in het gezelschap van Gordon heeft vertoond, stelt Evert Santegoeds.

Willem-Alexander en Gordon © Martijn Beekman, Instagram

Gordon kondigde vorige maand vrij dramatisch aan dat hij naar Nederland zou afreizen om zijn vreselijke liefdesleed te verwerken, maar toen hij door onthullingen van zijn ex-verloofde Gavin Rozario door de mand viel, nam de tv-miljonair snel de benen. Hij deed op Instagram uitgebreid verslag van een privévlucht met prins Bernhard jr. en dj Don Diablo.

Doorn in het oog

Hun bestemming was Baku, waar toen het F1-circus was neergestreken. Vanuit de privéjet kwam Gordon met allerlei feestelijke filmpjes, waarin hij om de nek van Bernhard hing.

Wat vindt koning Willem-Alexander ervan dat zijn neef zich in dit gezelschap verkeert? Niet geweldig, denkt sensatiesultan Evert Santegoeds. Hij zegt in de podcast Strikt Privé: “Dat zal hem een doorn in het oog zijn, maar verder doet hij daar volgens mij weinig aan.”

‘Grijpt niet in’

Evert stelt dat de koning niet zo snel ingrijpt. En al helemaal niet over gravin Eloise die in een badpak op televisie verschijnt. “Willem-Alexander wil een zo klein mogelijke koninklijke familie. En ja, neefjes en nichtjes heeft hij erbij gekregen, maar die moeten in het algemeen toch wel vooral doen wat ze willen doen.”

De bladenmaker vervolgt: “En dan zie je ook dat hij totaal niet ingrijpt in dat imago van prins Bernhard die met Gordon op vakantie gaat.”

Máxima in badpak

Die hele badpakrel snapt Evert overigens niet zo. “We hebben jarenlang foto’s gezien van Méxima in badpak, totdat de mediacode zand in de machine gooide. Dus ja, ik begreep ook niet zo goed waar dat nou over ging. Maar ja, wij vinden dat Eloise geen lid is van het Koninklijk Huis en haar eigen bootjes moet doppen. Dat doet ze en dan moet je ook niet zeuren.”

Gisteren werd bekend dat prinses Ariane in Italië gaat studeren. “Ja, dan kan ze ook rondlopen in badpak, want daar is het prachtig weer altijd. Er staat ook nog een huis van oma leeg het grootste deel van het jaar. Dus het is weer fijn geregeld.”

Op een boot

Gordon en Bernhard hebben ook al eens op een boot gezeten:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen