Kletst Eva Jinek onzin over haar kijkcijfers? ‘Achter oren krabben!’

De reden die Eva Jinek geeft voor haar gedaalde kijkcijfers zijn niet helemaal valide, vindt Jordi Versteegden. De verslaggever van De Telegraaf: “Ze moet zich echt even achter de oren krabben.”

Eva Jinek © RTL

Eva Jinek stelt dat haar lagere kijkcijfers te maken hebben met de gedaalde lineaire kijktijd en de toenemende populariteit van streamingdiensten, maar hoe kan het dat haar concurrent Vandaag Inside dan wél de pannen van het dak scoort? Heeft Eva alleen maar last van externe invloeden of is het ook tijd voor de hand in eigen boezem?

Achter oren krabben

Jordi Versteegden, sterverslaggever van De Telegraaf, denkt het laatste. Hij zegt in een video op de krantensite: “Ik vind het opvallend dat Eva Jinek tegen RTL Boulevard zegt dat haar kijkcijfers zijn gedaald omdat er meer mensen naar streamingdiensten kijken. ‘Ik zelf ook’, zei ze.”

Hij vervolgt: “Maar als je dan ziet dat de mannen van VI wél elke avond met een talkshow een miljoen scoren, dan moet zij zich toch ook wel achter de oren krabben dat het niet alleen ligt aan streamingsdiensten, maar misschien ook ligt aan het recept.”

Trouw maatje

Eva is gewoon niet meer hét gezicht van de late avond, vindt Jordi. “Ze ís er niet elke avond, hè, ze is er acht weken en dan is er weer een andere presentator en daarna nóg een andere presentator. Dus ik denk dat de kijker ook wel gewoon behoefte heeft aan een trouw maatje iedere avond en dat is zij gewoon al heel lang niet meer.”

Collega Karlijn Bernoster: “Een maatje waarbij je ook alles kan zeggen.”

Jordi: “Precies. Een mening kan geven.”

Karlijn: “Dat is het, ja.”

Vertrouwdheid

Waarom is Vandaag Inside wél een grote hit met elke dag bijna een miljoen kijkers? “Het is ontzettend knap hoe ze dat voor elkaar hebben gebokst. Ik denk toch die vertrouwdheid. Ze zijn er het hele jaar door. Het is eigenlijk een kroeg waar je heel graag stamgast wil zijn omdat je toch benieuwd bent naar de mening van jouw vrienden.”

Hij besluit: “Je kunt ze inmiddels wel vrienden noemen als je er iedere avond naar zit te kijken. Ik denk dat dat het recept is waarom zij zo goed scoren op dit moment.”

Fragment

Jordi over Eva:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waardoor heeft Eva Jinek haar kijkcijfers zo zien inzakken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen