Justine Marcella op brandstapel na tv-optreden, smeekt om hulp

Justine Marcella wordt op het digitale marktplein vollédig door het slijk gehaald vanwege haar uitspraken in Goedemorgen Nederland. “Ik word bedreigd, vernederd en niemand steunt mij.”

Justine Marcella © WNL

Al dagen bevindt Justine Marcella zich in het oog van een online storm. De royaltykenner zat donderdagochtend, op Hemelvaartsdag, in het programma Goedemorgen Nederland en dat optreden is bij een aantal mensen niet zo goed bevallen. Ze stelde daar namelijk voor om te morrelen aan de officiële feestdagen in ons land.

Justine van Twitter af?

Justine denkt erover om Hemelvaartsdag op te geven als vrije dag, omdat veel mensen toch niet weten wat we dan vieren. “We zijn ons niet voldoende bewust van waarom we vrij zijn. We hebben nog heel veel andere religies in ons land en ik zou het een heel mooie boodschap vinden als we deze ruilen voor het Suikerfeest of een andere religieuze dag.”

Dat voorstel leidt ertoe dat Justine extreem onder vuur ligt. Zó erg dat ze nu met een wanhoopskreet komt: “Ik overweeg Twitter te verlaten. De shit die afgelopen 30 uur (en nog steeds) over me heen is gestort, is zelfs mij (getrainde olifantenhuid) wat veel! Pijnlijker vind ik feit dat bijna niemand me support tegen deze extreem heftige aanvallen!”

Bedreigd en vernederd

Het gaat om ‘bedreigingen’ en ‘vernederingen’, aldus Justine. Die zijn afkomstig van mensen die vinden dat Nederland geen vrije dag moet maken van een islamitische feestdag. Justine: “Dat mensen het oneens met me zijn, is volstrekt ok! De toon is volstrekt onacceptabel! M*ffenh**r etcetera.”

Justine baalt enorm van haar haters. “Mijn moeder is al dood (hoef je haar dus niet meer te wensen), heb geen facelift en mijn duck face is aangeboren! Mijn IQ zit btw ook wel goed.”

Brandstapel

Het hakt er verschrikkelijk in bij Justine, die kennelijk álles leest wat er over haar gezegd wordt. En dat is natuurlijk iets dat je als opiniemaker of BN’er helemaal niet moet doen.

Er zijn veel mensen die aangeven helemaal niets te hebben gemerkt van enige ophef, maar zelf ervaart Justine dat heel anders. “Gelukkig heb je het gemist! Ik ben op brandstapel gelegd afgelopen twee dagen.”

Grapje

Vlak na de uitzending probeerde Justine nog luchtig te reageren op de kritiek. Zo plaatste ze een foto met hoofddoek toen ze gevraagd werd waar haar boerka is:

Helemaal zat

Nu is Justine het helemaal zat:

Fragment

Het bewuste fragment waar een aantal mensen over vallen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat we Hemelvaartsdag moeten opofferen als vrije dag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen