Margje Fikse pissig op Özcan Akyol na kritiek op bloederige Op1

Margje Fikse vindt dat haar tv-collega Özcan Akyol heel vervelend reageert op de manier waarop zij gisterenavond omging met het bloederige incident tijdens Op1. “Flauw”, bijt ze hem toe.

Özcan Akyol en Margje Fikse © NPO

Het was gisterenavond een merkwaardige uitzending van Op1. Na een kort filmpje zag de kijker hoe één van de gasten plotseling gewond op de vloer lag. Iedereen stond op om de vrouw te helpen, maar Charles Groenhuijsen en Margje Fikse bleven zitten en leken geen flauw benul te hebben wat ze nou precies moesten doen.

Margje blijft zitten

Margje begon op een heel zakelijke manier verslag te doen van de situatie, alsof ze beelden van een andere plek aan het becommentariëren was. “Een van de gasten is gevallen en het gaat niet goed. Ze wordt nu op dit moment overeind geholpen. Ze is aan het bloeden en het gaat echt niet goed”, zei ze onder meer.

Daar is flink wat kritiek op gekomen. Zo twittert onderzoeksjournaliste Kim van Keken: “Die presentatoren kunnen echt helemaal niets meer zonder iemand in hun oortje – zelfs niet de gasten even helpen.”

Kritiek van Özcan

NPO-ster Özcan Akyol slaat aan op die tweet van Kim. Hij schrijft: “Er staat in het draaiboek ook wanneer ze mogen ademhalen en hoesten.”

Kim daarop weer: “Oortje: ‘Charles! Hoe vaak moet ik nu nog zeggen: kuchen doe je TIJDENS het filmpje. En blijf met je tengels van die papiertjes af. Laat die vrouw maar liggen, door met de show!’”

En Özcan: “Misschien zochten ze in het draaiboek naar het moment waarop de vrouw zou vallen.”

Margje pissig

Nou, daar is Margje dus echt niet van gediend. Ze geeft Özcan een digitale tik op de vingers. “Flauw”, laat ze hem kort maar krachtig weten.

De presentatrice vindt dat ze prima gehandeld heeft, zegt ze tegen Kim. “Op moment dat er twee artsen en een aantal andere mensen bij staan om haar te helpen zou ik toch vooral in de weg staan, dat snap jij ook wel lijkt me. En dat ik zeg ‘ik vind het vervelend’, betekent natuurlijk ‘vervelend voor haar’! Sterker nog, heel erg.”

‘Onredelijk zeiken’

Ene Marsha is niet overtuigd. “Uw reactie was net zo bloedeloos als uw algehele presentatie. Zelfs een op ontploffen staande Jinek had zich over haar gast ontfermd.”

Margje laat het er niet bij zitten. Ze retweet een berichtje van ene Adam, die flink losgaat op Kim: “Presentatrice ziet dat de mevrouw geholpen wordt en meldt dat ook. Wat hebben ze jou in Hilversum aangedaan om zo onredelijk te zeiken. Ooit afgewezen voor een job misschien?”

Plastisch

Overigens geeft Margje bij Shownieuws wel toe dat de toon en manier waarop ze verslag deed van de situatie misschien niet echt passend was. “Dat had ik beter kunnen doen. Een ding is belangrijk: dat ik zeker begaan was met deze mevrouw. Mensen die denken dat dit niet zo is, dat is belachelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Margje Fikse prima gereageerd heeft in Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen