Nielson niet blij met Beau van Erven Dorens: ‘Hoezo onstuimig?!’

Nielson is niet blij met de manier waarop hij onlangs werd aangekondigd en ondervraagd in de talkshow van Beau van Erven Dorens. “Hoezo werd er de hele tijd gezegd ‘onstuimig jaar’?”

Beau van Erven Dorens en Nielson © RTL

Het vreemdgaan van Nielson was eind vorig jaar zeer geruchtmakend, omdat hij het met een fan deed die zo vals was om daar allemaal beelden van te verspreiden. De zanger ging vervolgens buitengewoon goed om met de negatieve publiciteit. Hoe? Door het boetekleed aan te trekken en niemand anders de schuld te geven dan zichzelf.

Ruud de Wild kritisch

Zijn eerste grote interview na deze mediarel gaf Nielson een paar weken geleden aan Beau van Erven Dorens. Daar werd hij uitgebreid gevraagd naar zijn vreemdgaan. “Ik doe dit nu tien jaar en ik heb een domme fout gemaakt en daar leg ik thuis verantwoording voor af”, antwoordde de zanger onder meer.

Ruud de Wild, wiens vriendin Olcay Gulsen in dezelfde uitzending zat, werd er ongemakkelijk van, vertelt hij in zijn podcast 30 Minuten Rauw. “Als je zo groot bent zoals jij, Nielson, waarom deel je dan privédingen met de media?”, zegt hij daarin. “Ik zag je op televisie praten en toen dacht ik: waarom deel je dat? Het gaat toch mensen geen hol aan?”

‘F*cking Nielson’

Het was niet echt een keuze, aldus Nielson. “Dit is naar buiten gebracht door andere mensen. En dan kun je inderdaad kiezen of je erop gaat reageren. Dat is denk ik dan eerder de vraag. In de eerste instantie heb ik dat niet gedaan en heb ik dat vooral ook van mijn vrouw af laten hangen, want ik vond dat er wel iets van haar mocht blijven in dat hele verhaal.”

Ruud: “Heb je niet gedacht: joh, ik ben f*cking Nielson, ik ben hier toch veel en veel te groot voor?”

Nielson: “Nee, nou, dat is een gedachte die ik denk sowieso nog nooit heb gehad, want ik voel me ook helemaal niet zo groot als jij nu schetst. Maar ik heb wel wat jij zegt van ‘daar heb je niks mee te maken’… Dat voel ik wel. En ik zeg het ook, maar in nettere bewoordingen.”

Clickbait

De interesse voor zijn privéperikelen begrijpt Nielson overigens wel. “Ik begrijp de interesse. Omdat ik nou eenmaal doe wat ik doe, weet je wel, is dat een soort ding. Want als ik gewoon, weet ik veel, boer was geweest, dan was dat helemaal geen nieuws geweest.”

Ruud: “Nee, dus het heeft wel iets te maken met hoe groot je bent. Je bent een clickbait.”

Nielson: “Ja, ik was even clickbait. Nou, dat ben ik in tien jaar heel weinig geweest, dus het moest er een keer van komen. Maar ja, het is zo. Misschien heeft het ook wel iets van: oké, kom maar op dan. Weet je wel… Wat wil je nou? Ik bedoel, ik ben een mens, ik maak gewoon fouten.”

Gijzeling

Ruud: “Nee, daar wil ik het niet over hebben. Dat maakt me niet uit.”

Nielson: “Nee, maar ik bedoel uit te leggen van: dan ga ik het maar gewoon aan, zeg maar.”

Ruud: “Het ging mij meer om dat we bijna… Ik zag bijna bij jou de soort van gijzeling door een of andere gek die jou iets aandoet en dat jij eigenlijk verplicht wordt om iets wat totaal privé is te moeten… Je hebt er namelijk niet voor gekozen, begrijp je dat?”

Nielson: “Nee, ik vind zelfs dat je gelijk hebt, want ik heb me ook een klein beetje zo gevoeld toen ik daar wegreed.”

Niet blij met Beau

Wat voelde Nielson toen hij wegreed bij Beau? “Van: ja, hoezo werd er in het programma de hele tijd al aangekondigd: ‘Nielson heeft een onstuimige tijd achter de rug’, terwijl ik daar uiteindelijk gewoon kom om een leuk nieuw liedje te spelen en te laten weten dat ik op tour ga?”

Hij besluit: “Dus ja, van mij hoeft dat ook niet, maar het programma beslist dan dat het interessant is. Ga je dan niet? Of ga je in ieder geval voor de mensen die je leuk vinden, vertellen wat je wil vertellen en deal je daarmee?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het logisch dat Beau van Erven Dorens aan Nielson vroeg over zijn privéperikelen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen